Pasa neagra prin care trece Steaua la inceputul acestui an are si citeva motive care tin mai degraba de vestiar si nu neaparat de prestatiile din teren. Iar pentru remedierea acestora nu sint neaparat necesare sanctiunile pecuniare anuntate.

Sport Total a facut o analiza care e menita sa explice perioada extrem de proasta prin care trece echipa patronata de Gigi Becali

Dupa partida de la Constanta, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, anunta ca unii dintre elevii lui Oli vor suferi sanctiuni pecuniare. Asta, pentru ca jocul echipei nu merge in continuare, rezultatul de egalitate scos simbata seara indepartind si mai mult Steaua de locul doi, cel care duce in preliminariile Ligii Campionilor.

"Unii fotbalisti vor fi sanctionati. Sint suparat ca am pierdut doua puncte, iar golul pe care l-am luat a fost de cascadorii risului", a declarat Mihai Stoica imediat dupa terminarea partidei. Ceea ce nu spune managerul Stelei e faptul ca tensiunile acumulate la clubul din Ghencea sint datorate si lui, si latifundiarului din Pipera. Lui, pentru ca a cumparat prost, si lui Gigi pentru ca impune jucatori.

Ciclul de performanta

Se stie ca, in fotbal, atunci cind o echipa are un virf de forma timp de doi-trei ani cu performant e mari, foarte greu mai atinge aceleasi evolutii foarte bune. Stelistii au jucat o semifinala de Cupa UEFA, au intrat in grupele Ligii Campionilor, au cistigat campionatul de doua ori si, astfel, si-au cam atins telurile. La Steaua ar trebui sa vina noi fotbalisti care sa insufle din nou dorinta de a fi mereu primii.

Blocati la Steaua

Incapatinarea cu care Gigi Becali isi tine jucatorii tinde sa-i deranjeze pe acestia, care sint aproape convinsi ca nu vor mai pleca din Ghencea. Stelistii au jucat cit au putut de bine pentru ei, pentru fani, pentru bani, dar si pentru a putea pleca afara. Numai ca se cer niste preturi mult prea mari pe jucatori, asa ca au senzatia ca o sa se retraga din fotbal de la Steaua.

Atmosfera din vestiar

Daca pina acum doi ani lucrurile mergeau de minune in marea "familie" din Ghencea, in ultimul timp lucrurile s-au deteriorat in sinul acesteia. Inainte, fotbalistii, veneau cu bucurie la antrenament, se ajutau intre ei pe teren. Acum s-au format si prea multe bisericute, iar aceste lucruri se vad in meciurile Stelei, atunci cind elevii lui Oli nu mai sint inchegati. Daca pe vremea lui Zenga si Protasov mai ieseau cu totii la un restaurant, acum fiecare e pentru el.

Rutina antrenamentelor

Un alt aspect al problemelor Stelei este si repetitivitatea sedintelor tehnice. Olaroiu nu face nimic pentru a-i scoate din pasa neagra prin care trec, nefacind nici un exercitiu care sa-i mai binedispuna. Sedintele tehnice par toate trase la indigo.

Aceiasi jucatori

Cum unii dintre fotbalisti sint preferatii conducerii, acestia sint scosi rar din echipa de catre cineva care nu se bucura de acelasi statut. Unii pot comite oricite erori si ramin titulari. Celorlalti nu le mai vine sa se pregateasca daca vad ca titularii gresesc si ei nu intra niciodata.

Se joaca lent

Cei supranumiti cindva "vitezistii" nu se mai ridica la inaltimea renumelui. Steaua e mult prea precauta. Mijlocasii laterali trebuie sa ajute prea mult fundasii, in loc sa stea la inaltimea fundasilor adversi. Atunci cind recupereaza balonul, stelistii nu pot declansa contraatacuri.

Bani mai putini

Un alt aspect care-i poate nemultumi pe elevii lui Oli este cel al salariilor. Suporterii au senzatia ca ei cistiga enorm, dar sumele sint ceva mai mult de jumatate din cit se vehiculeaza in mass-media, si tot timpul in dolari, nu in euro.

VERDICT. Arbitraj slab.

Augustus Constantin n-a prins o zi prea buna la Constanta. Lui i se poate imputa, in primul rind, faza din minutul 30, cind, la un contraatac al Farului, Gigel Coman l-a lovit cu cotul in gura pe Gurita, iar decizia care se impunea era eliminarea stelistului. Cu toate acestea, centralul putea sa acorde un penalty ros-albastrilor in repriza secunda, cind Dinu Todoran a facut hent in careu, dar Augustus, mascat, nu a vazut incidentul.

GRESEALA. Tilinca, marcatorul de pe foaie.

Golul egalizator al Farului, din minutul 51, sta si acum sub semnul incertitudinii in privinta marcatorului. A fost o pasa lunga a lui Apostol peste apararea Stelei, iar Tilinca l-a derutat pe Andrey, facindu-l sa rateze mingea care s-a dus in poarta. Pina si reluarile n-au fost foarte concludente. Arbitrul Augustus Constantin l-a trecut in foaia de joc pe Tilinca drept autor al reusitei, insa senzatia e ca nimeni nu a atins balonul plecat din gheata lui Apostol.

VOR PRIMI BANI CIND VOR FI DIN NOU PE LOCUL DOI. S-au blocat primele!

Daca fotbalistul caruia i s-a dat o amenda pentru indisciplina, de circa 3.000 de dolari, se pare ca este Paraschiv, el refuzind sa dea mina cu Olaroiu dupa ce a fost inlocuit, adevaratele sanctiuni sint altele. Primele pentru egalurile cu UTA si Farul si pentru victoria din Cupa Romaniei, cu Otelul, adica circa 6.000 de dolari, au fost blocate pina ce echipa nu va ajunge din nou pe locul doi. Nici ratele contractuale n-au ajuns in conturi, ele urmind sa fie deblocate atunci cind elevii lui Oli se vor afla in grafic pentru atingerea obiectivului.

Om la apa!

Titlul nu e o noua rautate la adresa lui Elton, ci se refera strict la Olaroiu. Pentru ca Steaua lui pilpiie din ce in ce mai palid. I-am auzit si scuzele de dupa. La Vaslui au fost arbitrii, cu UTA a fost elanul prea mare al lui Radoi, cu Sevilla, ei bine era Sevilla, ce voiati?

Acum a fost ghinionul si faptul ca Farul n-a avut nici o ocazie si, totusi, a iesit egal. Bun, perfect de acord, dar ai tai cite au avut? 45? Pentru titlu nu e suficient niciodata doar sa-ti blochezi impecabil adversarul. Si nici pentru locul doi se pare ca nu merge.

Steaua a mai adunat un semi-naufragiu la activ, iar colacii de salvare, gen Croitoru ori, surprinzator sau nu, Ochirosii de simbata seara, stau pe banca. in locul lor, de la tribord la babord: Saban, greseala manageriala la transfer si gafa continua a bancii tehnice in primul 11, Nicolita, un jucator in forma maxima (anul trecut!), sau Bostina, care joaca de parca a inceput iar sa depaseasca norma impusa la canari si privighetori.

Si mai prost e ca amiralul da semne de nerabdare, mai ales ca portul fagaduintei se indeparteaza pe zi ce trece.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.