Internationalului roman i-a fost deja comandata, la Roma, o masca speciala, astfel incat, dupa cele 10 zile de rapaus, Cristi ar putea juca fara probleme in urma fracturii de piramida nazala suferite la partida de Liga Campionilor cu Lyon.

Operat in capitala Italiei, Chivu va afla in maximum o saptamana daca va putea reintra pe teren. AS Roma spera chiar sa-l foloseasca pe fundasul roman in partida de campionat, cu Fiorentina lui Mutu, programta la 18 martie, chiar inainte de marea confruntare a nationalei cu Olanda, din preliminariile Euro 2008. O asemenea masca, cu care sa aiba protejata toata fata, au fost nevoiti sa poarte, de-a lungul vremii, alti doi fotbalisti "tricolori": Ghionea, de la Steaua si Mutu, pe vremea cand apara culorile Parmei.

"Obiectul" e facut din carbon dur la exterior, grosimea acestuia fiind de circa 3 milimetri. intre carbon si buretele de 2-3 milimetri, aplicat in zona nasului, a pometilor si arcadelor, este aplicata o foita foarte fina din aluminiu, iar curelele verticale si orizontale care fixeaza masca sunt confectionate dintr-un material rigid, pentru a nu permite nici un fel de modificare a pozitei.

Chivu: «Am o fata cam desfigurata»

Chiar daca nu poate vorbi, Chivu poate comunica prin scris. El a comunicat cu fanii pe "www.cristianchivu.ro". in continuare, va prezentam cele mai interesante raspunsuri ale capitanului echipei nationale.

Despre starea de sanatate. "in ceea ce priveste starea mea de sanatate, nu pot decat sa va spun ca sunt mai bine. Sunt acasa si ma odihnesc. Dupa operatie am o fata cam desfigurata, dar o sa-mi treaca… in momentul de fata, daca m-ai privi, nu mai recunoaste. Daca ar fi doar nasul umflat, m-as simti de minune, dar din pacate am toata fata umflata... Nu ma doare foarte tare, iar faptul ca citesc multe mesaje de incurajare ma face sa trec mult mai usor peste acest moment neplacut. Nu pot sa spun ca am facut lifting facial, dar nazal - cu siguranta".

Despre viitor: "in momentul de fata nu intentionez sa raman in fotbal, vreau sa incerc sa fac altceva, nu stiu ce. Totusi, peste cinci ani, poate altul va fi raspunsul meu legat de viitor".

Despre perioada de inactivitate: "Eu am stat departe de terenul de fotbal 8 luni si sunt mai mult decat convins ca, daca nu ar fi fost acele 8 luni, poate nu as fi fost omul de acum. Perioada de inactivitate te ajuta sa reflectezi la ceea ce vei face cand vei reintra pe teren. Te maturizeaza, te face mai puternic si dorinta de a juca fotbal este mult mai mare".

Ghionea a suferit in 2004 o operatie la nas, fiind diagnosticat cu fractura de piramida nazala dupa meciul cu Zeleznicear, din preliminariile Cupei UEFA. El a jucat in fiecare partida din competitie cu masca pe fata.

Mutu n-a scapat nici el de lovituri, evoluand si el, pentru doua etape, cu masca pe figura. Se intampla in perioada in care "Briliantul" imbraca cu succes tricoul Parmei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.