Elton nu s-a antrenat nici ieri impreuna cu lotul ros-albastrilor, pregatindu-se separat, sub atenta supraveghere a celor doi preparatori fizici. Brazilianul i-a impresionat insa pe noii sai colegi cu tehnica sa la obisnuitul "5 contra 2", acolo unde a fost de departe cel mai spectaculos stelist. Mijlocasul are sanse mici sa fie titular cu Farul, el fiind menajat pentru partidele cu Rapid si Dinamo.

Dupa ce miercuri a fost prezentat cu mare fast de clubul din Ghencea si si-a pus semnatura pe contractul cu Steaua, de ieri, Elton a inceput pregatirile cu noii sai colegi. Zimbitor ca intotdeauna, brazilianul nu a vrut sa intirzie la primul sau antrenament din postura de stelist si a ajuns la stadion cu mai bine de jumatate de ora inaintea sedintei tehnice. La 15:30, jucatorii ros-albastri au inceput cu alergarile usoare, urmate de obis- nuitul streching si nelipsitul "cinci contra doi".

La acest exercitiu, Elton s-a simtit ca pestele in apa, aratindu-le noilor colegi ce inseamna sa joci pe nisipul fierbinte de pe Copacabana. Calciie, stopuri impecabile, fente din corp. Toate acestea fac parte din arsenalul micutului sud-american. A fost facut si "magarus", dar nu a parut foarte deranjat, iesind repede din mijloc, datorita agilitatii sale deosebite. Dupa ce a smuls unui coleg un "asta e scula rau", Elton a fost preluat de preparatorii fizici si dus pe terenul cinci.

Aici, el s-a pregatit individual, alaturi de Petre Marin, care se afla in perioada de refacere, dupa o accidentare mai veche. Au urmat diverse exercitii pentru tehnica, pase cu latul, cu exteriorul si driblingul printre jaloane, acolo unde i-a impresionat din nou, prin viteza sa de reactie, pe juca- torii ramasi pe terenul sase, care trageau cu ochiul la antrenamentul lui Maradoninho.

Dupa ce a lipsit in ultima luna de pe teren, din cauza unei tendinite, Olaroiu nu pare dispus sa-l forteze pe mijlocasul de buzunar chiar din meciul cu Farul, de miine, dorind, astfel, sa-l aiba pregatit 100% pentru partidele cu Rapid si Dinamo. Totusi, sint sanse sa-l introduca pe teren citeva minute si la Constanta, pentru a intra in ritmul partidelor din Liga I.

GERLEM (Farul): "Chiar daca multi glumesc pe seama inaltimii lui Elton, va spun ca este un jucator bun."

Sta doua etape

Atacantul ros-albastrilor, Cyril Thereau, a fost suspendat doua etape de Comisia de Disciplina si obligat sa plateasca o amenda de 2.000 de lei, dupa eliminarea din partida cu FC Vaslui. Steaua a facut apel la decizia comisiei, acesta urmind a fi judecat luni. Francezul a vazut cartonasul rosu in minutul zece, dupa ce arbitrul de rezerva, Silviu Bogdan, i-a transmis centralului Sebastian Coltescu faptul ca stelistul l-a calcat pe cap pe vasluianul Dobos.

"Este o decizie abuziva a Comisiei de Disciplina, care nu a luat in considerare caseta pe care noi am adus-o ca proba. Arbitrul de rezerva vorbeste pe linga, imaginile demonstrind ca Thereau nu a facut nimic. Sper intr-o reducere a sanctiunii, dupa apelul ce se va judeca luni", a declarat directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala.

Pe de alta parte, Mihai Stoica a decis sa nu comenteze decizia. Singurul martor agreat in acest caz, arbitrul de rezerva Silviu Bogdan, si-a sustinut cauza: "Am vazut cum Thereau l-a calcat pe cap pe Dobos. Nu am nici un fel de relatie de prietenie cu domnul Copos, il stiu doar de la meciuri. Mai mult nu am ce spune". Chiar daca nu i se va reduce pedeapsa, atacantul francez va putea juca in derby-urile cu Rapid si Dinamo.

A decedat tatal lui Dica

Constantin Dica, tatal atacantului stelist Nicolae Dica, a trecut in nefiinta ieri, in jurul orei 14:00, rapus de o boala crunta, ciroza. Fotbalistul ros-albastrilor si-a vazut parintele pentru ultima data chiar la sfirsitul saptaminii trecute, venit special de la Bologna pentru aceasta vizita. El este asteptat astazi in tara, urmind ca miine sa fie prezent la funeraliile tatalui sau, de la Pitesti.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.