Fanii risca inchisoarea daca detin fumigene sau petarde. Alarmate de actele de violenta ce au devenit din ce in ce mai frecvente in sport, mai multe personalitati au luat parte, ieri, la o dezbatere in legatura cu legea privind combaterea violentei in sport. Printre acestia, Ionut Lupescu, Florin Prunea, Mariana Bitang, Rica Raducau, Cristian Topescu, Constantin Zotta, Valeriu Argaseala, Gheorghita Geolgau si reprezentanti ai principalelor galerii.
"Aceasta lege a fost intocmita dupa modelul celor din Franta si Anglia si sper sa fie mult mai buna decit Legea Sportului, care a fost una proasta. Singurul lucru scos, la propunerea Ministerului de Justitie, a fost interzicerea fumatului pe stadioane. Jandarmii sint batjocoriti pe stadioane, iar politia nu se implica, pentru ca nu e o lege care sa-i apere. Daca legea nu iese in regim de urgenta, in Romania se vor intimpla lucruri groaznice", a avertizat presedintele LPF, deputatul Dumitru Dragomir, initiatorul acestui proiect de lege.

O alta masura, specificata in lege, este sanctionarea penala a detinerii de petarde, fumigene, care pot crea probleme. Modelul englez, imitat de noua lege, prevede sanctionarea individuala, un alt lucru inedit pentru tara noastra.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.