Dupa ce a suferit o infringere neasteptata in meciul tur, 1-2, chiar pe Camp Nou, Barcelona spera sa intoarca scorul pe Anfield, acolo unde, la ultima deplasare, se impunea cu 3-1. Ambele echipe vin dupa esecuri, Liverpool 0-1 cu Manchester, catalanii 1-2 cu Sevilla . Meciul va fi transmis in direct pe Pro Tv, de la ora 21:45.
Desi vin dupa infringerea de pe teren propriu din tur si esecul din campionat cu Sevilla, 1-2, increderea este la cote inalte in tabara catalanilor, care declara la unison ca pot rasturna rezultatul din tur.

"Liga nu se decide intr-un singur meci, iar noi trebuie sa continuam sa luptam. Marti vom avea o noua batalie", a declarat mijlocasul Andres Iniesta, in vreme ce antrenorul Frank Rijkaard crede ca "presiunea apasa pe cei de la Liverpool".

Increderea catalanilor este blindata si de ultimul rezultat obtinut pe Anfield, in 2001, cind formatia blaugrana se impunea cu 3-1. La Barcelona au supravietuit din acea echipa Xavi si Saviola, in vreme ce Reina, Zenden si Luis Garcia au ajuns sa joace acum pentru Liverpool. La englezi au ramas sase jucatori: Riise, Gerrard, Fowler, Carragher, Hyypia si Dudek.

De altfel, Anfield s-a dovedit, in repetate rinduri, tarimul fagaduintei pentru spanioli, cormoranii nereusind nici o victorie in ultimele patru partide disputate pe teren propriu contra echipelor spaniole, in precedentele trei nereusind nici macar sa inscrie.

Fortat sa atace, Rijkaard va miza pe tridentul Messi - Eto'o - Ronaldinho, olandezul urmind sa foloseasca din nou sistemul cu patru mijlocasi, pentru a putea contracara linia mediana a lui Benitez.

200 de meciuri ...

...va bifa Frank Rijkaard pe banca Barcelonei in partida cu Liverpool, el fiind depasit doar de conationalii sai Johan Cruyff, Rinus Michels si Louis van Gaal.

Inca o revenire

Saptamina trecuta, Barcelona a reusit sa se califice in semifinalele Cupei Spaniei, dupa ce pierduse mansa tur pe teren propriu cu 1-0 in fata lui Real Zaragoza, catalanii cistigind cu 2-1 pe Romareda.

Ultima echipa care a reusit sa se califice mai departe in Liga Campionilor, dupa ce a pierdut prima mansa pe teren propriu, a fost Ajax, care s-a calificat in finala din 1996. Lancierii au pierdut cu 1-0 pe teren propriu in fata lui Panathinaikos, dar au cistigat returul de la Atena cu 3-0.

Dupa 160 de zile

Frank Rijkaard nu a mai putut incepe un meci cu trioul Messi - Eto'o - Ronaldinho de pe data de 24 septembrie, cind catalanii au remizat cu Valencia,1-1, de atunci trecind nu mai putin de 160 de zile. Pentru a se califica, Barca trebuie sa inscrie cel putin doua goluri, ei reusind acest lucru in opt din cele 12 intilniri disputate in Anglia.

De asemenea, formatia de pe Camp Nou a reusit sa cistige trei din ultimele cinci partide disputate in Anglia.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.