UCM Resita s-a calificat in semifinalele Challenge Cup, infirmind calculele hirtiei, dupa ce a dispus de echipa rusa Kaustik Volgograd cu 33-23. Cei mai buni jucatori ai banatenilor au fost sirbii Dusan Pasic si Bojan Butulija, care au marcat impreuna nu mai putin de 18 goluri, contribuind decisiv la acest succes. Baietii lui Aihan Omer isi vor afla miine adversarii din penultima faza a competitiei.

Reprezentanta Romaniei in Challenge Cup, UCM Re- sita, a reusit o calificare spectaculoasa in semifinalele competitiei, dupa ce a invins, la capatul unui meci de senzatie, pe Kaustik Volgograd, cu 33-23 (17-14). Banatenii, care porneau cu sansa a doua in aceasta disputa, au avut in fata o trupa masiva, formata pe scheletul fostei nationale de juniori a Rusiei, care a dominat mult timp handbalul juvenil european si mondial.

In plus, baietii lui Aihan Omer au avut de remontat un handicap de sase goluri, dupa ce ex-sovieticii cistigasera in tur cu 30-24. Chiar daca, aparent, nu aveau nici un atu in fata oaspet ilor, resitenii au infirmat calculele hirtiei, facind, probabil, meciul vietii. "Sa ne aparam bine si sa-i surprindem pe contraatac", a fost filozofia exprimata inaintea partidei de antrenorul Aihan Omer, iar elevii sai au pus-o, cum nu se putea mai bine, in practica. Dupa o prima repriza in general echilibrata, partea secunda a meciului le-a apartinut in mod clar baietilor nostri.

Au fost 30 de minute de real spectacol, in care gazdele au marcat din toate pozitiile, iar pe teren s-a aflat o singura echipa, UCM Resita. Atacul a functionat ca la carte, iar contraatacul a fost absolut letal, in timp ce apararea a fost pur si simplu de netrecut pentru adversari. Principalii actori de pe teren au fost sirbii Dusan Pasic si Bojan Butulija, a caror inspiratie a contribuit decisiv la calificarea romanilor.

Cei doi au marcat impreuna 18 din cele 33 de goluri ale banatenilor, reusind sa surprinda, in dese rinduri, pe picior gresit apararea celor de la Kaustik. De cealalta parte, rusii au aliniat o echipa interesanta, in care si-a facut loc si un fost campion mondial si olimpic, portarul Pavel Sukosian. Veteranul de 46 de ani nu le-a fost insa de nici un folos oaspetilor, avind pe constiinta cel putin patru-cinci goluri.

Si pentru ca tacimul sa fie complet, ex-sovieticii si-au pierdut capul in repriza secunda, exact in momentele in care ar fi avut nevoie de mai multa luciditate.

Oponenti puternici

Handbalistii de la UCM Resita asteapta cu emotie tragerea la sorti care va avea loc miine, la Viena, pentru a-si afla adversarii din semifinalele Challenge Cup. In aceasta faza s-au mai calificat polonezii de la Zaglebie Lubin, norvegienii de la HC Drammen si formatia rusa Lokomotiv Chelyabinsk. Tot miine vor fi stabilite si meciurile din semifinalele Champions League, a Cupei Cupelor si a Cupei EHF.

Au razbunat Medgidia

Calificarea celor de la UCM Resita a venit, parca, sa razbune esecul celor de la CSM Medgidia, care au fost eliminati, in acest an, in turul trei al Challenge Cup, chiar de rusii de la Kaustik Volgograd. Atunci, ex-sovieticii s-au impus la scor pe teren propriu, 36-17, iar dobrogenii au izbutit o victorie de palmares in retur, cistigind greu cu 34-32. Resitenii au folosit pentru pregatirea dublei cu formatia Kaustik inclusiv inregistrari ale precedentelor confruntari ruso-romanesti.

ECHIPA NATIONALA / TRICOLORELE AU CISTIGAT TURNEUL SILESIA CUP DE LA KATOWICE

Victorii pe linie

Echipa nationala feminina a Romaniei a cistigat in aceste zile turneul international denumit "Silesia Cup", care a fost organizat in localitatea poloneza Katowice. Handbalistele pregatite de Gheorghe Tadici au obtinut trei victorii din tot atitea meciuri disputate, si asta, in condit iile in care cei doi tehnicieni au apelat la un lot din care au lipsit multe jucatoare de baza. In prima zi, vineri, tricolorele au invins fara probleme reprezentativa Ucrainei, cu 35-27 (15-12).

A fost, practic, o revansa, dupa ce, la finele anului trecut, RomSpre deosebire de nationala Romaniei, gazdele au evoluat in efectiv complet, aliniind formula pe care au utilizat-o si la ultima editie a Campionatelor Europene. In fine, in ultima zi, ieri, fetele noastre au dispus la scor de Belarus, 38-24 (19-8), cucerind trofeul "Silesia Cup", iar brasoveanca Cristina Neagu a iesit golgetera turneului, totalizind 26 de goluri.

"A fost un turneu foarte bun pentru noi, care m-a ajutat sa ma edific in privinta multor jucatoare. Am fost foarte multumit de portarul Talida Tolnai, dar si de Iulia Puscasu, care mi-a aratat ca este in crestere si ca poate fi o solutie pe extrema stinga. Apoi, le-as aminti pe Raluca Ivan, Cristina Neagu, Daniela Crap, Adina Meirosu si Adriana Nechita, care merita, la rindul lor, note bune pentru evolutiile lor", a declarat selectionerul Gheorghe Tadici.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.