Dinamo a sfirsit prin a subestima o echipa secunda a Timisoarei si evident ca asta a costat-o. S-a trezit egalata cind ii era lumea mai draga, iar linia ei ofensiva n-a mai putut sa transeze un meci pe care l-a considerat cistigat mult prea devreme.

Singurul semn bun a fost revitalizarea cuplului N&D. Desi actionarii spuneau ca va fi scor de neprezentare, pustii lui Artimon au rasturnat calculele.

Epina la urma un paradox. Sa faci tot posibilul sa inflamezi un meci care chiar n-avea nevoie de asa ceva si sa arunci pe teren echipa a doua. OK, e un mod de a protesta, dar ce te faci cu cei 25.000 din tribune dintre care multi au uitat cum se bate Dinamo. Tocmai dusmanul ereditar. In fine, pina la urma, lumea a venit, a cintat, a sperat.

A inghetat la un luft al lui Niculescu si apoi a privit un forsing cam lesinat al Timisoarei. Normal, a venit golul lui Dinamo. Cam ca la antrenament, dar si echipa din fata ciinilor avea din start toate premisele unui sparring-partner. Prilej de revansa a N&Dului, assist Danciulescu, cu calciiul, si sut sec Claudiu. Pustii Banatului incearca, au si o ocazie buna, dar Omoduemuke s-a gindit ca ar fi un chin prea mare pentru cel care manevreaza tabela sa-i silabiseasca numele ca marcator.

Doua ocazii ale violetilor si una mare a lui Danciulescu incheie repriza. Apoi, imediat dupa reluare, se petrece incredibilul. Pina si publicul se resemnase, dar filiera africana a Timisoarei face o faza superba, iar Mansour, din doua incercari, aduce fericirea, cu un Lobont care poate sa fac multe, dar nu si imposibilul. Ciinii descopera socati ca poti sa platesti scump un pret de matineu, iar banatenii forteaza, avind inca doua-trei ocazii, ce-i drept minuscule.

Pina la final, nu se mai consemneaza decit un joc pe contre, un joc in care Dinamo incearca sa mai stearga din impresia de echipa care nu se respecta, in timp ce gazdelor nu le vine sa creada. Se termina 1-1, iar in Stefan cel Mare nu exista decit multumirea ca distanta fata de Steaua s-a marit la 16 puncte.

Mateus, pina la vara

Publicatia portugheza Record noteaza in numarul de ieri ca oficialii celor de la Gil Vicente s-au inteles cu Dinamo in privinta angolezului Mateus. Astfel, lusitanii il vor imprumuta pe atacant in Stefan cel Mare pina la sfirsitul sezonului, urmind ca atunci actionarii, impreuna cu Mircea Rednic, sa hotarasca daca il vor lua definitiv. Gil Vicente cere 700.000 de euro pentru un transfer.

Capitanul Niculescu

Imediat dupa ce a fost criticat de conducerea dinamovista, Ionel Danciulescu si-a manifestat dorinta de a renunta la banderola de capitan. Chiar daca Mircea Rednic a spus inaintea meciului ca doar el va hotari cine tine banderola, la partida de aseara, Claudiu Niculescu a fost capitanul ciinilor. Dupa plecare lui Florentin Petre, numai Ionel Danciulescu a fost capitan la Dinamo. Altfel, in momentul in care dinamovistii au intrat pe teren, cei aproximativ 25.000 de timisoreni au izbucnit intr-un cor de fluieraturi la adresa fostului jucator al lui Poli, Silviu Balace.

Cearta Rednic - Alexa

In minutul 40, Dan Alexa a avut o contra mai dura cu Andrei Margaritescu, faza desfasurindu-se exact in dreptul bancii de rezerve a lui Dinamo. Cum Mircea Rednic a avut ceva sa-i reproseze mijlocasului timisorean, reactia acestuia nu a intirziat sa apara. Pe reluarile transmisiei tv s-a vazut cum inchizatorul l-a intrebat pe antrenor ce vrea, apoi l-a injurat. "Du-te dracu ma!", s-a putut citi pe buzele lui Alexa. In vara, jucatorul s-a transferat din Stefan cel Mare la Poli, unul dintre motive fiind legat de faptul ca Rednic era antrenor in Groapa.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.