Helmuth Duckadam recunoaste ca a ramas placut impresionat de evolutia lui Andrey din partida de Cupa cu Otelul, care a facut un meci excelent, chiar la debutul sau in tricoul Stelei. El e de parere ca, daca brazilianul va continua sa joace la fel, Olaroiu ar fi nebun sa-l schimbe cu Cernea.

Mobilitate, curaj si bun control al balonului sint calitatile sud-americanului, in viziunea eroului de la Sevilla.
Nu a aparat patru lovituri de departajare intr-o finala de Liga Campionilor contra Barcelonei, ci doar una, intr-un sfert de finala al Cupei Rom"Andrey mi-a placut foarte mult, a avut o prestatie excelenta si mi-a lasat o impresie placuta. A fost impresionant! In mare masura, victoria de aseara i se datoreaza, pentru ca, la cit de slab a jucat apararea, el a iesit clar in evidenta prin mai multe interventii la limita", si-a inceput pledoaria Helmuth Duckadam.

Fostul portar al Stelei din anii '80 nu pune mare accent pe penalty-ul aparat de brazilian, ci mai ales pe prestatia sa pe toata durata celor 120 de minute: "Nu neaparat ca a reusit sa pareze acel penalty, dar si in prima repriza a facut un meci foarte bun, iar in a doua a salvat echipa de cel putin patru goluri".

Singurul portar mentionat in Cartea Recordurilor a facut o scurta caracterizare a principalelor calitati de care goalkeeper-ul sud-american a dat dovada joi seara. "M-a impresionat ca are o mobilitate foarte buna, are curaj si un bun control al balonului, reusind de mai multe ori sa degajeze precis, direct pe jucator. Si cu mina arunca foarte tare si precis, ceea ce este important", a fost portretul schitat de legenda ros- albastrilor.

El si-a pastrat, totusi, anumite rezerve, opinind ca nu e suficient un singur meci si ca Andrey trebuie sa confirme pe viitor: "Dupa acest joc foarte reusit, ramine de vazut daca el va fi constant in continuare si nu va alterna evolutiile bune, cu gafele. E adevarat ca toti portarii mai gafeaza, si eu am gafat, si altii, dar important este sa nu devina un obicei".

Cernea sau Andrey? Raspunde acelasi Helmuth Duckadam: "Daca va apara bine in continuare si va face un meci bun acum cu Vasluiul, brazilianul va ramine titular, pentru ca nici un antrenor nu este nebun sa scoata un fotbalist daca joaca bine".

TELEVIZARE. Cu FC Arges, simbata

Programat initial pentru duminica viitoare, ultimul meci al Stelei in exil se va disputa simbata, 17 martie, incepind cu ora 20:45, la Craiova. Aceasta modificare s-a produs la solicitarea Antenei 1, televiziunea care avea dreptul de transmisie al acestei partide. Meciul din etapa a 23-a va fi ultimul pe care Steaua nu il va disputa pe propriul teren, viitoarea partida considerata "acasa", cea cu Dinamo, disputindu-se in Ghencea.

De ce Nesu?

Desi nu mai jucase de peste doua luni, Mihaita Nesu a intrat din primul minut in meciul cistigat de Steaua, din sferturile Cupei Romaniei. Accidentat la partida cu Poli Iasi, din turul campionatului, Bichonul a mers si el la Bologna, la clinica Isokinetic, acolo unde a fost operat la genunchiul piciorului drept. Revenit la inceputul anului in Ghencea, fundasul stelist nu a intrat in nici una dintre primele trei partide pe care ros-albastrii le-au disputat in noul sezon, dubla cu Sevilla si meciul de campionat cu UTA, dar a fost aruncat inca din primul minut de Oli in meciul cu Otelul Galati, din Cupa Romaniei.

Motivul pentru care a riscat antrenorul stelistilor este acela ca, pe linga accidentarea lui Petre Marin, a venit si suspendarea lui Gigel Coman, in campionat, pentru cumulul de cartonase galbene. Astfel ca flancul sting al ros-albastrilor era descoperit pentru meciul de la Vaslui, iar Oli a incercat sa-l introduca pe Nesu in ritmul unei partide oficiale. Bichonul a rezistat doar 36 de minute, fiind apoi inlocuit cu Gigel Coman, iar atunci cind s-a produs inlocuirea, insusi Mihai Stoica a iesit la marginea terenului si l-a aplaudat pe fundas.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.