Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat ca a propus Guvernului un plan de construire a unor complexuri sportive, pentru ca in 15 ani Romania sa isi poata depune candidatura in vederea gazduirii unor campionate europene si mondiale.

"In 15 ani se pot construi in Romania mai multe complexuri sportive, care insumeaza 3, 4 sau mai multe miliarde de euro, ca sa organizam si noi campionate europene si mondiale", a spus Mircea Sandu, care a fost, joi, la sediul Guvernului, unde a discutat cu vicepremierul George Copos. Pentru a-si sustine proiectul, Mircea Sandu a dat exemplul Tunisiei.

"Asa cum Tunisia a organizat un campionat mondial de handbal, si Romania, daca are conditii, asta insemnand infrastructura necesara, poate, probabil, sa gazduiasca un campionat european sau mondial", a precizat Sandu. Presedintele FRF sustine ca va fi primit in audienta de presedintele Traian Basescu si de premierul Calin Popescu Tariceanu pentru a discuta candidatura Romaniei la Euro 2012.

"Am facut toate demersurile si acum astept pentru a fi primit in audienta la presedinte si primul-ministru pentru a lua in discutie preluarea caietului de sarcini, sa vedem daca putem asigura garantiile pentru sustinerea organizarii", a mentionat Sandu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.