Dupa ce meciul Gloria Bistrita - Steaua a fost amanat, patronul din Ghencea a spus ca vrea sa joace table cu presedintele LPF in avionul spre Villarreal

Gigi Becali a declarat ieri ca isi doreste sa joace table cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir, in avionul spre Villareal, unde Steaua va juca in optimile de finala ale Cupei UEFA.

"V-am spus eu, o sa conduca la liga in baston. L-am invitat la meciul cu Valencia, nu a venit, dar nici nu concep sa nu mearga la Villareal. Il iau cu forta si il bag in avion. In plus, vreau sa joc o tabla in avion cu el, pentru ca pana acum nu aveam partener. Toata viata mea nu mai vorbesc cu el daca nu vine la Villareal. Am inchiriat un avion de 220 de locuri, pe Mitica o sa-l pun la VIP", a afirmat Becali.

Reactia patronului din Ghencea a venit imediat ce Comitetul Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal a decis sa amane meciul Gloria Bistrita - Steaua Bucuresti (din 13 martie, etapa a 16-a a Diviziei A), pentru 25 mai. Steaua a solicitat amanarea partidei deoarece va juca, pe 10 si 17 martie, meciurile tur si retur cu CF Villareal. Becali s-a declarat multumit de faptul ca LPF a decis amanarea meciului. "Jean Padureanu a demonstrat ca este "Lord", s-a tinut de cuvant si isi merita titlul. Era normal sa se amane meciul. Ca sa iei trei miliarde din incasari pe spinarea Stelei si din drepturile de televizare, trebuie sa ai si putina recunostinta fata de Steaua", a spus Becali.

Padureanu: "Ne-am inteles in cinci minute"

Jean Padureanu, presedintele Gloriei, a iesit multumit din sediul LPF: "Ne-am inteles repede pentru ca a fost o data care ne-a convenit. Noi pierdem niste bani, dar asta este riscul meseriei. Nu s-a votat cum a vrut Dragomir. Ne-am inteles noi, nici n-a trebuit sa arbitreze el, pentru ca in cinci minute am rezolvat problema datei de disputare", a spus Padureanu, care nu a vrut sa comenteze de ce numai in Romania se amana partidele din campionat din cauza meciurilor din cupele europene.

"Tata Jean" considera ca prin amanarea meciului cu Steaua da o mina de ajutor fotbalului romanesc: "Noi nu am dat o mana de ajutor Stelei in defavoarea Rapidului si a lui Dinamo. Noi am zis ca dam o mana de ajutor fotbalului romanesc. Si daca am da-o Stelei, care e problema?". Presedintele Gloriei a caracterizat drept "povesti" declaratiile lui Gigi Becali conform carora el este manipulator de voturi la sedintele LPF. El a adaugat ca nu va merge in Spania pentru a vedea meciul cu Villareal.

La randul sau, presedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a spus ca amanarea partidei cu Gloria nu este "un moft". "Intre noi nu a fost practic o disputa, ci doar o discutie legata de date, arbitrata de presedintele LPF", a spus Stoica, mentionand ca nu exista nici un motiv sa solicite si amanarea meciului cu Rapid.

Mitica: "Normal era sa se joace!"

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca normal era ca meciul Gloria - Steaua sa se dispute pe 13 martie.

"Vreau sa pun o intrebare: ce se intampla daca Steaua castiga toate meciurile de acum inainte in Cupa UEFA? Campionatul romanesc se intrerupe? Se mai poate juca daca Steaua va cere amanare la fiecare joc? Dupa mine, normal era ca totul sa se desfasoare exact cum era stabilit, adica meci de meci fara amanare. Dar, acum este o situatie benefica pentru fotbalul nostru dupa atatia ani", a explicat Dragomir.

Presedintele LPF considera ca in fotbalul romanesc este o armonie totala, dand ca exemplu modul cum a decurs sedinta de vineri a Comitetului Executiv. "Comitetul a durat in jur de sapte, poate 10 minute. Cei doi conducatori de la Gloria si Steaua, intr-un asentiment total, au ajuns la concluzia ca sunt foarte buni prieteni. E o armonie totala in fotbalul romanesc. De cand sint eu presedinte acesta a fost cea mai scurta sedinta de Comitet Executiv a Ligii", a spus Dragomir.

Acesta nu regreta faptul ca s-a amanat returul cu o saptamana: "Am facut o treaba buna pentru ca toate terenurile, cu exceptia celui de la Bistrita si a inca unuia, sunt sub nameti. E bine si pentru echipa nationala, pentru ca daca Rapid juca pe Giulesti in conditiile astea era riscant. Asa, terenul se mai usuca si va fi bun pentru meciul cu Olanda".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.