Catalina Ponor a dezvaluit amanunte despre problemele prin care trece, mentionind ca este hotarita sa-si continue antrenamentele in forta.

Ea vrea sa incerce o participare la CE din luna aprilie. Constanteanca va reveni in sala dupa ce va termina tratamentul de doua saptamini pentru scarlatina. Campioana crede ca Steliana Nistor se va regasi pe podium, linga ea, daca isi va invinge emotiile.
Noul program de pregatire, pe 2007, al Catalinei Ponor a suferit modificari in mod constant, chiar daca sportiva a anuntat ca va relua antrenamentele mai determinata ca oricind. Dupa sarbatorile de iarna, au urmat excursia in Canada si examenele pentru facultate.

La scurt timp dupa ce a reintrat in sala, constanteanca s-a imbolna vit de scarlatina. "Imi displace ca sint nevoita sa fac din nou o pauza, dar ma voi intoarce mult mai ambitioasa. Trebuie sa recuperez din nou la capitolul conditie fizica, mai ales ca principala mea slabiciune este rezistenta. Nici nu stiu cum m-am imbolnavit. Cred ca din sala am luat un streptococ care s-a dezvoltat pe piele si miau aparut pe fata niste bube. Am crezut ca am facut o alergie, dar a doua zi dimineata m-am trezit plina de bube pe tot corpul", a explicat campioana olimpica de la Atena.

Timp de doua saptamini, Catalina va urma un tratament cu penicilina, apoi cu moldamin, fara a iesi din casa, dar din casa antrenorului Matei Stanei, in care s-a mutat de aproximativ o luna.

"Nea Matei a vrut sa ma aiba sub supraveghere si sa faca un fel de cantonament cu mine, deoarece hotelul Sport din Constanta este in renovare. Dupa ce am venit de la munte m-a intrebat daca imi doresc sa fac ceva in gimnastica si daca vreau sa revin cu adevarat pe podium. Si i-am raspuns ca este normal sa imi doresc asta. Si de-atunci, din 5 februarie, stau la dumnealui intr-o alta casa, pentru ca are doua corpuri de case".

Constanteanca avea in plan sa participe si la campionatele europene de la Amsterdam din luna aprilie, dar acum sansele s-au redus, chiar daca va da totul la antrenamente: "Momentan, ma gindesc doar sa ma fac bine, apoi voi mai vedea".

Catalina a vorbit si despre fetele de la lotul olimpic din Deva: �"Vorbesc destul de des cu Stela (n.r. - Steliana Nistor). Este o fata foarte talentata si ambitioasa si trebuie sa-i fie dezvoltate mai mult aceste calitati. Inca este tinara. La 17 ani, eu am devenit tripla campioana olimpica si nu ma indoiesc de faptul ca si ea va reusi sa adune in viitor cit mai multe medalii in palmares. Important este sa-si mai infringa din emotii si sa arate ce poate intr-adevar".

CATALINA PONOR:

"Sincer, cred ca am destule titluri la Europene. Ma intereseaza Mondialele, unde imi doresc foarte mult aurul. Ar fi frumos sa-mi apar aurul si la Amsterdam, dar nu imi place sa ma bat cu pumnul in piept ca altii si sa nu fac nimic. Stiu ca se asteapta multe de la mine si consider ca este o datorie fata de toti cei care cred in mine si mai este vorba de respectarea cuvintului pe care l-am dat."

OCTAVIAN BELLU (presedinte ANS):
"Orice revenire poate fi o reusita. Asa cum o cunosc eu pe Catalina, talentata si ambitioasa, consider ca are sanse la medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing."

MATEI STANEI:
"Am spus de la inceput ca ne indreptam atentia spre Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Poate e mai bine ca s-a intimplat acum si nu la vreun concurs de importanta majora."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.