Desi transferul lui Mateus parea ca a cazut, in cele din urma, angolezul este in continuare aproape de a semna cu echipa din Stefan cel Mare. Mircea Rednic spune ca jucatorul nu are hepatita si ca acesta va efectua controlul decisiv astazi. Actionarii, insa, cam strimba din nas. Daca va primi avizul doctorilor, africanul ar putea fi imprumutat pina in vara.

Mateus Galiano da Costa s-a transferat la Dinamo doar pentru citeva zile. A fost la antrenamente, era declarat bun de joc, iar, la un moment dat, s-a produs socul. Toata lumea a spus ca juca torul are hepatita si ca nu va mai fi achizitionat. Mateus urma sa se urce in avion si sa se intoarca la echipa lui, Gil Vicente. Numai ca, ieri, lucrurile s-au intors cu 180 de grade. Africanul nu a plecat spre Portugalia si a fost prezent la antrenamentul condus de Mircea Rednic. Mai mult, sint sanse foarte mari ca jucatorul sa imbrace tricoul ciinilor.

"Transferul nu e picat. Mateus s-a pregatit cu noi. Nu are hepatita, asa cum s-a spus", a declarat Rednic. Antrenorul spera ca mijlocasul sa fie inregimentat de formatia sa: "Miine (n.r. - astazi), va efectua un control la Centrul de Medicina Sportiva. Daca va primi OK-ul din partea doctorilor, il vom achizitiona". Pina la urma, daca aducerea lui Mateus se va realiza, aceasta va fi doar sub forma de imprumut, cu o clauza de cumparare.

"Il vom lua pina la vara, iar pe mai departe vom vedea. In acest fel, nu risca m absolut nimic", a declarat, ieri, Mircea Rednic. Totusi, din cite se pare, actionarii nu-l prea mai doresc pe angolez, asa ca tehnicianul va trebui sa-i convinga si pe acestia ca Mateus merita sa joace la Dinamo.

"Contract inca trei luni"

Imediat dupa partida cu Benfica din Stefan cel Mare, Cristi Borcea a iesit in miez de noapte in fata camerelor si a facut publica o stire ce avea sa mai indulceasca supararea suporterilor dinamovisti: "Mircea Rednic a semnat prelungirea contractului. El va fi antrenorul nostru pentru inca doi ani".

La venirea sa in Groapa, Puriul a semnat o intelegere valabila pe un sezon, cu drept de prelungire pe inca doi si se parea ca tehnicianul nu va pleca de la echipa chiar daca ofertele pe adresa sa nu lipseau. A venit insa declaratia lui Vladimir Cohn, iar atacul actionarului au scos la lumina o alta realitate dezvaluita de Rednic.

"Vad mai nou ca toata lumea e nemultumita de mine. Toti spun ca nu sint antrenor bun. Nu vorbesc eu cu Cohn sau cu altcineva. Mai am trei luni de contract. Sa se traga linie in vara, sa vedem daca am fost bun sau nu", a comentat ieri Puriul. Din cite se pare, Rednic nu a semnat inca prelungirea contractului, in seara de dupa meciul cu Benfica dindu-si doar acordul verbal pentru acest lucru.

Semneaza un brazilian

Antonio Clayton Zardetti, brazilianul venit in probe, va ramine la Dinamo. Fotbalistul, care poate juca atit ca atacant, cit si pe postul de mijlocas ofensiv, va semna zilele acestea un contract cu alb-rosiii. Intelegerea se va parafa pe trei luni, cu drept de prelungire pentru patru ani. Clayton nu reprezinta o optiune pentru prima echipa si va juca, pentru moment, la echipa satelit, iar Mircea Rednic il va urmari si va hotari in vara daca il va mai pastra.

Mendy nu pleaca

Desi patronul pitestenilor, Cornel Penescu, a spus ca Jean-Phillipe Mendy este foarte aproape sa ajunga la FC Arges, Mircea Rednic afirma ca nici nu se pune problema ca francezul sa plece de la Dinamo. "Mendy nu va pleca nici la Pitesti, nici in alta parte. Cu mine a venit si cu mine va pleca. Eu l-am adus de la amatori, cum ar fi sa-l trimit acum la Arges?", au fost vorbele Puriului.

Mici probleme de lot

Jean-Phillipe Mendy are o contractura musculara de la partida cu Jiul Petrosani. El s-a antrenat ieri separat, sub comanda preparatorului fizic Marco Oneto, dar isi va reveni pina la partida cu Poli. De asemenea, mici probleme mai au Pulhac si Ze Kalanga, dar nici prezenta lor la Timisoara nu e in pericol.

Alexa, sprijin pentru Danciu

Clipele grele prin care trece Ionel Danciulescu nu l-au lasat impasibil pe fostul sau coleg de la Dinamo, Dan Alexa. Astfel, dupa ce Danciu-gol a fost aspru criticat de Cristi Borcea pentru forma slaba pe care o traverseaza, capitanul lui Poli i-a sarit ieri in ajutor: "Danciulescu mi-e foarte bun prieten, este un om de caracter care a facut multe pentru Dinamo si nu cred ca merita tratamentul la care a fost supus".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.