In Australia, se da miine startul unui nou sezon in Formula 1

Monoposturile sint pregatite. Circuitele sint aranjate, iar pilotii pleaca in cursa cu dorinta de a pune capat monarhiei instaurate de germanul Michael Schumacher. Miine, Campionatul Mondial de Formula 1 isi ambaleaza motoarele. Prima etapa, asa cum ne-am obisnuit, va avea loc in Australia, pe circuitul "Albert Park" de la Melbourne.

In sezonul trecut, Marele Premiu de la Antipozi a fost cistigat de Michael Schumacher, celelalte doua trepte ale podiumului fiind ocupate de brazilianul Rubens Barrichello, eternul "locotenent" al germanului, si de spaniolul Fernando Alonso, considerat una dintre sperantele Formulei 1. Dupa ce a cistigat sapte titluri mondiale, dintre care cinci consecutive, Michael Schumacher, omul acuzat ca a distrus spectacolul cailor- putere, este convins ca poate pilota perfect pina la cel putin 40 de ani.
Mari sperante pentru acest nou sezon le are echipa McLaren-Mercedes, ale carei monoposturi au inregistrat timpi excelenti in sedintele de incercari de pe circuitul "Albert Park".

La startul Marelui Premiu al Australiei, care va fi transmis miine de postul TVR 1, de la ora 4.50, nu se va alinia echipa Minardi. Federatia Internationala de Automobilism a decis ieri sa nu le permita celor de la Minardi sa participe la cursa de la Melbourne, deoarece monopostul nu corespunde noilor reglementari. Regulamentul privind masinile a fost modificat pentru acest sezon, in tentativa de a reduce viteza, pentru a se minimaliza astfel riscul unor accidente. Astfel, un motor trebuie adaptat sa reziste in doua Mari Premii, iar intre sol si aripa din fata a fost impusa o distanta de cel putin 15 centimetri (fata de 10 centimetri in 2004). In plus, calificarile si cursa trebuie parcurse cu aceleasi pneuri, ceea ce inseamna ca pilotii vor folosi cauciucuri mai dure, care nu permit viteze mari la viraje. "Gumele" pot fi schimbate numai in cazuri extreme.

Sezonul 2005 aduce noutati si in rindul pilotilor. Patru nume noi vor gusta din emotiile Formulei 1 la Melbourne: portughezul Tiago Monteiro (Jordan), indianul Narain Karthikeyan (Jordan), olandezul Christijan Albers (Minardi) si austriacul Patrick Friesacher (Minardi). In schimb, nu ne vom mai intilni cu numele Jaguar, echipa numindu-se din acest an Redbull.

Participantii la Campionatul Mondial 2005

Pilot Nationalitate Echipa
Michael Schumacher Germania Ferrari
Rubens Barrichello Brazilia Ferrari
Jenson Button Marea Britanie BAR
Takuma Sato Japonia BAR
Fernando Alonso Spania Renault
Giancarlo Fisichella Italia Renault
Mark Webber Australia Williams-BMW
Nick Heidfeld Germania Williams-BMW
Kimi Raikkonen Finlanda McLaren-Mercedes
Juan-Pablo Montoya Columbia McLaren-Mercedes
Jacques Villeneuve Canada Sauber
Felipe Massa Brazilia Sauber
David Coulthard Marea Britanie Redbull
Christian Klein Austria Redbull
Jarno Trulli Italia Toyota
Ralf Schumacher Germania Toyota
Tiago Monteiro Portugalia Jordan
Narain Karthikeyan India Jordan
Christijan Albers Olanda Minardi
Patrick Friesacher Austria Minardi


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.