Dupa ce englezii au anuntat ca vor trece la premii egale in turneul de Grand Slam de la Wimbledon, reactiile jucatorilor nu au intirziat sa apara.

Sportivii cred ca decizia nu este corecta, avind in vedere sistemul de joc din competitia masculina care necesita efort dublu, baietii jucind un set in plus. Germanul Tommy Haas este cel mai aprig contestatar al deciziei.
Oficialii englezi au pus capat, saptamina trecuta, unui sistem care a existat timp de 123 de ani la Wimbledon, premiile din concursul masculin fiind mai mari decit cele din concursul feminin.

De altfel, turneul de pe iarba londoneza era singurul care acorda recompense inegale, US Open si Australian Open acordind de ani de zile aceleasi sume de bani, in timp ce francezii ofera cecuri de valoare egala doar finalistilor de la Roland- Garros (incepind de anul trecut).

Germanul Tommy Haas a fost primul care a contestat noul regulament al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. "Nu cred ca este corect. La masculin se joaca trei seturi din cinci, iar la feminin, doua din trei. Efortul este dublu. Jucatorii trebuie sa fie intr-o forma fizica pe masura efortului", a declarat numarul noua mondial.

El a continuat: "Nu spun ca femeile nu merita premii mari. Toate jucatoarele se antreneaza din greu si dau totul pe teren, dar nu sint de acord ca ele sa primeasca aceleasi premii ca barbatii".

De cealalta parte, americanul Mardy Fish spune ca intelege decizia englezilor. "Toti ne aflam pe teren pentru fani. Este adevarat ca noi stam mai mult pe teren, pentru ca putem juca cinci seturi, comparativ cu trei, dar nu cred ca asta conteaza prea mult. Tenisul feminin poate atrage mai multi suporteri".

Oficialii WTA au insistat ani de zile pentru ca femeile sa fie recompensate la fel si la Wimbledon. "In secolul 21, este de necontestat, din punct de vedere moral, faptul ca jucatoarele trebuie sa primeasca premii egale cu jucatorii.", a precizat directorul executiv, Larry Scot.

El a fost sustinut de nume precum Venus Williams: "Nu este vorba ca vrem sa cistigam mai multi bani, ci doar sa avem aceleasi premii ca baietii. Sintem reprezentantele celui mai popular sport printre femei."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.