Nivelul la care a ajuns Adrian Diaconu atrage in conturile romanului sume fabuloase.

Daca trece de Rico Hoye in partida eliminatorie de luna viitoare, ploiesteanul ar putea fi recompensat cu cecuri de ordinul sutelor de mii de dolari, chiar inainte de a ajunge campion mondial la categoria semigrea . Challengerul lui Kessler va cistiga jumatate de milion de dolari, pentru ca il infrunta pe campionul WBC si WBA la supermijlocie.
Conform regulamentului WBC, campionul mondial la categoria semigrea, Chad Dawson, este obligat sa il infrunte in maximum trei luni pe cistigatorul meciului eliminatoriu dintre Adrian Diaconu si Rico Hoye, cei doi luptind pentru pozitia de challenger obligatoriu.

Numaratoarea incepe din data de 23 martie, cind cei doi se vor intilni la Montreal, Canada, in fata a 12.000 de spectatori, meciul urmind a fi televizat si in Romania. Daca primele celor doi nu au fost date publicitatii, fiind confidentiale, in schimb, exemplele din jurul lor spun totul despre valoarea cecurilor pe care pugilistii le incaseaza la acest nivel.

Daca pentru Rico Hoye nu este cea mai mare recompensa din cariera, el trecind a doua oara prin aceasta faza, pentru ploiestean este, fara indoiala, o premiera in privinta banilor care ii vor intra in buzunar. Pentru a ajunge la un meci de titlu, pugilistul care nu si-a cistigat dreptul de a fi challenger obligatoriu, ci doar s-a inteles cu promotorul campionului, poate primi o bursa de meci de cel putin cinci ori mai mica.

La categoria lui Lucian Bute, supermijlocie, Otis Grant si Librado Andrade s-au inteles anul trecut la suma de 160.000 de dolari, impartiti in mod egal intre ei, pentru a disputa un meci eliminatoriu. Andrade a cistigat si a devenit challengerul obligatoriu al lui Marcus Beyer, campionul WBC de atunci.

Beyer nu a dorit sa il infrunte pe Andrade, deoarece avea in plan sa lupte cu Mikkel Kessler, campionul WBA, pentru unificarea centurilor. Pentru acest lucru, regulamentul il obliga sa obtina semnatura lui Andrade, iar pentru a-si da acceptul, Andrade a primit nu mai putin de 200.000 de dolari, fara sa intre nici macar o secunda in ring.

In octombrie, Beyer l-a intilnit pe Kessler in Danemarca si nu a reusit sa-si insuseasca centura acestuia, dimpotriva, ambele titluri sint detinute in prezent de catre danez. In urma acestei partide, Andrade a devenit challengerul lui Kessler, Beyer fiind detronat. Cei doi se vor intilni pe 24 martie, promotorii lor intelegindu-se pentru o prima de meci in valoare de 1,8 milioane de dolari. Din aceasta suma, Andrade va incasa doar 25%, respectiv 450.000 de dolari, iar campionul, restul de bani.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.