Desi sustine ca Oli este antrenorul Stelei pe viata, patronul Gigi Becali se pare ca vrea, prin imixtiunile in viata echipei, sa-l determine pe acesta sa-si dea demisia de la conducerea echipei.

Manevra a fost patentata si incununata de succes si in erele Victor Piturca sau Walter Zenga. Cosmin Olaroiu a spus in repetate rinduri ca nu e de acord cu ordinele venite de la finantatori.

Prelegerea sustinuta de antrenorul Stelei, pe opt ianuarie, in fata celor 28 de cursanti ai celui de-al doilea modul al cursurilor PRO 2006-2007, a relevat unele lucruri care pot deveni interesante in a lumina ultimele evenimente din Ghencea. Atunci, imediat dupa vizita medicala a stelistilor, Oli s-a prezentat in fata asistentei, din rindurile careia faceau parte Miodrag Belodedici, Basarab Panduru, Costel Gilca sau Bogdan Stelea.

Unul dintre momentele mai delicate a fost reprezentat de intrebarea lui Gilca, cel care a vrut sa stie cum face fata Olaroiu relatiei cu Gigi Becali, stiuta fiind impulsivitatea acestuia din urma. Tehnicianul ros-albastrilor a zimbit usor incurcat, dupa care a spus: "Eu incerc sa mentin o relatie buna cu patronul si sa ii spun ca nu este corect sa critice in public jucatorii. Referitor la imixtiunea lui in alcatuirea echipei, desi mai multi patroni din fotbalul mondial incearca sa impuna jucatori, la Steaua nu s-a intimplat acest lucru. Pentru ca, daca s-ar incerca asta, eu n-as accepta", declara atunci Oli.

Acum, odata cu declarat iile furioase ale lui Gigi Becali, care si-a manifestat iritarea pentru ca antrenorul Olaroiu nu i-a respectat decizia, aceea ca finul Mirel Radoi sa joace fundas central, apele devin tulburi in Ghencea. Odata cu momentul greu pe care-l traverseaza echipa, tensiunile la nivel de conducere tehnica cresc.

Chiar daca Gigi Becali a spus ca Oli e pe viata la Steaua, nu este exclus ca el sa-l impinga pina acolo, incit acesta din urma sa-si dea demisia. Manevra nu este singulara, acelasi discurs avindu-l patronul echipei si fata de Piturca si Zenga, iar rezultatele se stiu.

GIGI BECALI:" Va promit ca, de acum inainte, Mirel va juca la marcaj, asa cum vreau eu. Atit i-am zis si eu lui Oli: Radoi sa joace fundas, iar el nu m-a ascultat!"

COSMIN OLAROIU:" Referitor la imixtiunea lui Gigi in alcatuirea echipei, desi mai multi patroni din fotbalul mondial incearca sa impuna fotbalisti, la Steaua nu s-a intimplat acest lucru. Pentru ca, daca s-ar incerca asta, eu n-as accepta."

Vocea lui Mirel

Se pare ca relatiile dintre Mirel Radoi si Olaroiu sint iremediabil distruse. Dupa ce fotbalistul s-a aratat nemultumit de sistemul pe care antrenorul l-a folosit in meciul tur cu Sevilla, acum se pare ca tot el a fost cel care i-a cerut lui Gigi Becali sa joace in linia defensiva, lucru pe care patronul i l-a transmis lui Oli. Motivul principal al conflictului ar fi acela ca, odata intors de la Bologna, Radoi a fost deranjat sa gaseasca un nou lider in vestiar, acceptat de antrenor, pe Nicolae Dica.

Dica: "Steaua nu e in criza"

Jucatorul care lipseste atit de mult Stelei, Nicolae Dica, spune ca echipa sa nu este in criza si, odata ce vor sparge gheata, nu vor mai fi probleme. "Nu cred ca Steaua e intr-o criza. Obiectivul nostru este locul doi, sintem pe locul doi si campionatul abia s-a reluat. E suficient sa inscriem un gol si apoi sint sigur ca baietii se vor descatusa", a declarat, de la Bologna, decarul ros-albastrilor.

Intrebat cit va mai lipsi de pe gazon, Nicolae Dica a raspuns: "Eu cred ca nu voi sta cinci luni, si mi-as dori sa prind ultima parte a campionatului. Nu am inceput inca alergarile, dar sper ca in curind medicul sa-mi dea voie".

Cit va sta Radoi?

Astazi se decide cite etape de suspendare va primi Mirel Radoi, dupa intrarea criminala la brazilianul Thiago Ramos, din partida cu UTA, de duminica, de la Oradea. Avind in vedere ca este recidivist, stelistul risca cel putin doua etape de stat pe tusa, desi arbitrul nu i-a acordat direct cartonasul rosu, ci i-a aratat al doilea galben, dupa ce, in prima repriza, mai primise unul.

DOLEANTA: Au cerut arbitri din strainatate

Dupa ce s-a plins in repetate rinduri de arbitraje la meciurile din acest campionat, exemplele Dinamo sau UTA fiind cele mai pregnante, Steaua a cerut, ieri, arbitri straini pentru partidele retur cu Dinamo, Rapid si CFR Cluj. Acest lucru vine doar la o zi dupa ce seful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a declarat ca, la partidele foarte importante, va incerca sa aduca brigazi din strainatate pentru ca, astfel, sa se elimine orice urma de suspiciune. Dorinta ros-albastrilor are toate sansele de a fi indeplinita dupa cele spuse de seful CCA.

Spre Valerenga

Desi a inceput sezonul ca titular, Florin Lovin a fost foarte aproape de o despartire de Steaua, in aceasta iarna, dupa ce Radoi si Ovidiu Petre au devenit apti de joc. La sfirsitul lui ianuarie, el a fost la un pas de un transfer la Amkar Perm, dar, din spusele impresarului sau, nu a fost de acord cu contractul oferit de rusi. La acea data, Mihai Stoica a dezaprobat atitudinea mijlocasului, care acceptase sa dea probe de joc. Un alt club care si-a manifestat interesul pentru Lovin a fost SC Vaslui, dar fotbalistul nu a fost de acord sa joace la moldoveni.

Acum, nemultumit ca nu mai prinde echipa, el vrea sa paraseasca Ghencea cu orice pret, Valerenga manifestindu-si interesul pentru inchizatorul Stelei. Norvegienii ar dori sa-l testeze mai intii, dar Lovin nu mai este de acord sa dea probe de joc. "Daca va mai dori cineva sa ma cumpere, sa vina sa ma caute, eu nu mai merg nicaieri sa dau probe", declarase jucatorul, dupa ce transferul sau in Rusia nu s-a concretizat. Dupa accidentarea lui Ghionea, si dupa ce Gigi Becali a spus ca il vrea pe Radoi fundas central, oficialii din Ghencea nu mai par tentati sa-l lase sa plece, el fiind o solutie pentru postul de mijlocas central.

Este de asteptat ca situatia lui Lovin sa se decida pina la sfirsitul acestei saptamini, norvegienii fiind dispusi sa achite suma de transfer solicitata de Steaua pentru achizitionarea lui Florin Lovin, circa 600.000 de euro.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.