Claudiu Keseru este in mare forma la Nantes si asteapta startul preliminariilor CE U 21 din 2009. Atacantul canarilor spune ca ii cunoaste bine pe toti fotbalistii care evolueaza in nationala de tineret a Frantei, principala adversara din grupa de calificare. Keseru vrea sa fie titular la club, pentru a fi chemat la lotul mare.

Sport Total: Toata presa franceza te-a laudat dupa evolutia buna din partida cu Auxerre. Cum te simti?

Claudiu Keseru: Este, intr-adevar, extraordinar sa vad ca ceea ce fac este apreciat. Ma bucur ca, in ciuda faptului ca joc putin, reusesc sa inscriu si sa imi ajut echipa. Eu sint convins ca avem sanse sa raminem in Ligue 1.

Cum se face ca, desi inscrii si joci bine, antrenorul nu te foloseste in prima garnitura?

Asta nu inteleg nici eu, dar am sperante ca de acum incolo voi putea sa-mi cistig locul de titular la Nantes. Stiu ca pot chiar mai mult decit atit, dar eu imi fac datoria.

In partida cu Auxerre, ai marcat contra unui alt roman, Daniel Niculae. Ai vorbit cu el dupa meci?

Sigur. Ne-am felicitat reciproc. E bine ca a iesit egal (ride). Oricum, noi tinem legatura permanent.

Din punct de vedere fotbalistic, ti-ai facut planuri pentru viitorul apropiat?

Ma simt bine la Nantes si imi doresc sa fac performanta aici. Vreau sa joc cit mai mult. In rest, nu am alte planuri. Doar profit de fiecare clipa in care reusesc sa ies in evidenta. Traiesc momentul, ca sa zic asa.

Cit de grea ti se pare campania de calificare la Campionatul European de Tineret din 2009, avind in vedere ca una dintre adversare este Franta?

Nationala lor este una dintre cele mai puternice reprezentative, chiar si la tineret. Cu toate acestea, eu ma bucur ca am cazut cu ei in grupa de calificare. Va fi destul de greu, dar nu imposibil.

Ii cunosti pe jucatorii care evolueaza in nationala de tineret a francezilor?

Da, ii stiu foarte bine si pot sa va spun ca toti joaca titulari la echipele lor de club. Fiind aici, sint la curent cu felul in care evolueaza fiecare dintre ei. Cred ca e un avantaj. Pe hirtie, pornim cu sansa a doua, dar este mai bine asa. E mai usor sa le furniza m surprize.

De la nationala de seniori ai fost cautat?

Nu, fiindca nu am fost titular. Trebuie sa incep sa joc meci de meci si abia apoi sa sper, cu sanse reale, sa fac un pas atit de mare.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.