La finalul partidei Dinamo - Jiul, actionarii ciinilor erau foarte suparati pentru jocul prestat si mai ales pe cuplul N&D.

Ei au stat 40 de minute la o sedinta ad-hoc in tribuna oficiala si au hotarit sa faca declaratii de amenintare la adresa lui Niculescu si Danciulescu, pentru a-i mobiliza pe atacanti. Oficialii vor ca Mircea Rednic sa-l titularizeze pe tinarul Mendy in meciul cu Poli Timisoara.

Partida cu Jiul parea una total dezechilibrata, iar toata lumea credea ca va fi o victorie facila a alb-rosiilor. Numai ca nu a fost asa, Dinamo reusind sa marcheze golul izbavitor tirziu, prin Catalin Munteanu. Evolutia sub asteptari a trupei lui Mircea Rednic nu a ramas netaxata de spectatori, dar nici de actionari.

Acestia au mai ramas inca aproximativ 40 de minute dupa terminarea meciului la oficiala si au avut o discutie pe tema jocului cu petrosanenii. Tintele au fost atacantii, in special Ionel Danciulescu. Fiecare dintre membrii CA a opinat ca numarul zece ar trebui sa stea pe banca la Timis oara, iar in locul sau sa fie titularizat Jean-Phillipe Mendy (foto dreapta). "Trebuie sa punem presiune pe Niculescu si Danciulescu, altfel, vedeti, nu mai joaca nimic", au rabufnit, suparati, investitorii dinamovisti.

Asa ca, la finalul sedint ei, s-a decis ca Borcea sa coboare in fata presei si sa faca declarat ii dure la adresa capitanului, lucru care s-a si intimplat. Actionarii nu au judecat numai pe baza acestui meci, ci pe intreaga evolu- tie a atacantului din ultima perioada, ei fiind nemultumiti si de jocul sau cu Benfica.

Actionarii intentioneaza sa-si prezinte opinia si lui Mircea Rednic, care va avea, de altfel, ultimul cuvint. Sugestia lor este insa clara: Danciulescu rezerva, Mendy titular!

DRAGOS SAVULESCU (actionar Dinamo):" Reactia domnului Borcea de dupa meciul cu Jiul a fost exact ce simteau la cald toti actionarii, in urma evolutiei sterse a atacantilor nostri. In continuare avem incredere in Niculescu si in Danciulescu. Speram sa isi revina, pentru a ajunge la forma care i-a consacrat si le-a format renumele pe care il au."

Nici un gol marcat

De la startul sezonului, Dinamo a jucat pina acum trei meciuri, dubla cu Benfica si meciul cu Jiul. Surprinzator sau nu, ciinii au marcat doar doua goluri in aceste partide, ambele fiind opera lui Catalin Munteanu. Nici unul dintre atacanti nu a reusit sa inscrie, desi Niculescu a fost pe teren toate minutele, iar Danciulescu a fost inlocuit doar luni seara, in minutul 66. Seceta incepuse, de fapt, mai devreme, in cantonamentul din Portugalia, acolo unde, in cinci meciuri, N&D-ul nu a reusit sa inscrie.

El a vrut sa ramina

Declaratiile lui Cristi Borcea au venit ca o surpriza pentru multa lume, avind in vedere ca Niculescu si Danciulescu sint jucatorii sai preferati din echipa ciinilor. Mai mult, in iarna, Ionel Danciulescu a fost la un pas sa plece de la Dinamo, jucatorul fiind exclus din planurile tactice ale lui Mircea Rednic. Cel care s-a opus a fost chiar Cristi Borcea, iar atacantul a ramas pina la urma la echipa, desi nu ducea lipsa de oferte.

Danciulescu si Niculescu au semnat si contracte noi cu trupa din Stefan cel Mare, pe patru sezoane fiecare si cu salariu marit. In schimb, omul pe care directorul executiv a vrut sa-l alunge de la echipa, Catalin Munteanu, a marcat cu Jiul golul decisiv. In pauza de iarna s-a vorbit despre un compromis facut atit de Mircea Rednic, in cazul lui Danciulescu, cit si de Borcea, in cazul lui Catalin Munteanu.

Modelul Rapid

Presiunea oficiala pe jucatori este ceva nou in Stefan cel Mare, mai ales avind in vedere tintele. Alb-rosiii s-au inspirat in acest domeniu de la George Copos, investitorul giulestenilor fiind cel care a brevetat in Liga I acest mod de stimulare al echipei. Nici Gigi Becali nu este strain de aceste practici, numai ca acolo presiunile sint mai mult pe antrenor, replicile de genul "Cristea, titular!" si, mai nou "Radoi, fundas central!" aratind implicarea patronului stelist.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.