Mircea Sandu a taxat evolutiile slabe ale arbitrilor dupa prima etapa, criticindu-l dur pe Marian Salomir, cel care a condus meciul Otelul - Urziceni. Nasul a spus ca centralul ar trebui trimis la juniori . Presedintele FRF crede ca a venit vremea tinerilor in arbitraj.

Nici nu s-a incheiat bine prima etapa si au aparut deja scandalurile legate de prestatiile centralilor si tusierilor. Evolutiile slabe si neconvingatoare ale acestora si-au pus amprenta, parca mai pregnant ca oricind, asupra desfasurarii partidelor.

S-au aratat opt cartonase rosii, in sapte partide, si aproape toate echipele au lansat atacuri vehemente la adresa arbitrilor. Prestatia centralilor care, in acest inceput de an, au beneficiat si de un stagiu de pregatire in Antalya, a fost criticata in termeni duri si de presedintele FRF, Mircea Sandu.

In cadrul emisiunii "Fluier final" de la Kanal D, Nasul a luat atitudine impotriva arbitrilor, si a propus retrogradarea acelora care gresesc in mod repetat, primul exemplu fiind clujeanul Salomir: "El nu se afla la prima abatere, a mai gresit si in tur la citeva partide. Prin prestatiile sale a demonstrat ca nu are valoare nici de Cupe Europene, nici de Liga I. Consider ca ar trebui luate masuri mai drastice impotriva lui, dar si impotriva altor arbitri care sint depasiti de miza jocurilor. Sa fie retrogradati in ligile inferioare sau chiar la copii si juniori. Salomir este depasit ca arbitru si nu mai are perspective pe lista FIFA. Comisia Centrala ar trebui sa dea dovada ca este o comisie puternica si sa actioneze in consecinta. Cine nu mai poate, sa lase locul tinerilor. Eu nu am putere de decizie, insa pot sesiza anumite nereguli", a incheiat Nasul.

180 de meciuri...
... a arbitrat Marian Salomir in primul esalon.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.