FRF a fost somata de forul mondial sa aplice decizia TAS, care-l repune in drepturi pe Zambon * Deoarece CAF a dat o decizie contrara TAS, presedintele FRF va duce din nou cazul "Poli" la FIFA

Disputa pentru palmaresul si istoricul Politehnicii Timisoara va continua saptamana viitoare, la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport de la Lausanne si la Comisia de Disciplina a FIFA. Joi, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate lui FCU Politehnica Timisoara, patronata de Marian Iancu, in litigiul cu SC FC Politehnica Timisoara SA (echipa care activeaza in Liga a III-a si joaca meciurile in Bucuresti), patronata de italianul Claudio Zambon.

Potrivit site-ului oficial al FRF, CAF a decis "sa admita cererea de revizuire inaintata de FCU Politehnica si sa desfiinteze hotararea Curtii de Recurs Federale din 12 iunie 2006. Rejudecand, admite cererea de revizuire, in sensul ca FCU Politehnica este considerata detinatoarea palmaresului si continuatoarea lui FC Politehnica Timisoara".

Pana la aceasta decizie, Zambon a avut castig de cauza la TAS. Ba, mai mult, FRF a fost somata de Comisia de Disciplina a FIFA sa puna in aplicare decizia TAS, federatia riscand sanctiuni drastice in caz contrar. Joi, inainte de sedinta CAF, federatia a primit inca o scrisoare de la FIFA, care cerea sa puna in aplicare decizia TAS de la Lausanne in privinta numelui si palmaresului gruparii "Poli Timisoara" (vezi facsimil). Cu toate acestea, CAF a dat dreptate actualei grupari din Liga I. Ieri, presedintele FRF, Mircea Sandu (foto), a acordat un interviu pentru ziarul ZIUA, in care incearca sa explice cazul "Poli" Timisoara.

- Cum va explicati ca, in sedinta sa de joi, CAF a dat o decizie contrara TAS, desi FIFA v-a cerut sa aplicati decizia instantei de la Lausanne?

- Eu am lipsit din tara si nu cunosc prea bine ultimele decizii in acest caz. Am aflat ca de la Comisia de Disciplina a FIFA a sosit aceasta scrisoare si am luat legatura cu cei de acolo. In scrisoare se cer cateva lucruri aberante, cum ar fi neapelarea la imn, culori si denumire.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.