Americanul Evander Holyfield, fost campion mondial la categoria grea (versiunile unificate), a fost suspendat din punct de vedere medical pe o durata nedeterminata, dupa infrangerea suferita in fata compatriotului sau Larry Donald, intr-un meci de 12 reprize disputat la Madison Square Garden din New York, scrie un cotidian american.
"Este responsabilitatea comisiei sportive sa salveze un boxer de el insusi, a declarat ziarului New York Daily News Ron Stevens, reprezentantul comisiei sportive din New York. Evander Holyfield a platit suficient de-a lungul impresionantei sale cariere. Sangele trebuie sa inceteze sa mai curga". Holyfield (42 ani), care a fost invins clar la puncte de Donald, a incasat foarte multe lovituri, aflandu-se in situatia de a fi facut K.O. inca de la inceputul meciului. "De ce vor sa ma tina departe de ring? Ce am facut ca ei sa ma indeparteze de box?", s-a intrebat indignat Evander Holyfield, care a inregistrat a 8-a infrangere din cariera sa, care cuprinde 38 de victorii si 2 meciuri nule. "Eu nu caut sa pun capat carierei lui, daca acest lucru nu a fost cerut oficial, a precizat Stevens. Insa sanatatea si securitatea unui boxer reprezinta principala grija a comisiei. Iar dupa parerea mea, Holyfield nu mai trebuie sa boxeze". Pugilistul va fi examinat de un medic al comisiei sportive inainte de a fi autorizat sa boxeze din nou in Statele Unite, a adaugat Stevens, fara sa precizeze cand se va intampla acest lucru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.