An de an, revista Forbes intocmeste un clasament al celor mai bogati sportivi ai lumii, luandu-se in considerare salariile si incasarile din reclame.
La fel ca in editiile trecute ale topului, si in 2004 suprematia a fost disputata de pilotul german Michael Schumacher si jucatorul de golf Tiger Woods. Daca in trecut americanul reusea sa fie lider detasat, venitul sau anual fiind in jur de 100 milioane de euro, anul acesta s-a vazut egalat de Schumi, campionul Formulei 1 ramanand sportivul cu cel mai mare salariu de pe planeta, undeva in jurul a 35 milioane de euro. in ciuda unui sezon mai putin reusit, in care a castigat un singur turneu profesionist, Tiger Woods s-a mentinut la top gratie contractelor publicitare foarte consistente, multe din acestea fiind semnate pe mai multi ani si pentru sume care nu sunt mai jos de 4-5 milioane euro pe sezon. De remarcat ar fi si prezenta lui Michael Jordan pe locul al patrulea, desi "His Airness" s-a retras de doi ani, numele sau ramanand inca o marca profitabila pentru companiile care s-au asociat cu el. Singurul fotbalist prezent in Top 10 este David Beckham.

Ei sunt primii zece:

1. Michael Schumacher (Germania - Formula 1), 63,9 Tiger Woods (SUA - golf) 63,9
3. Payton Manning (SUA - fotbal american) 33,5
4. Michael Jordan (SUA - baschet) 27,9
5. Shaquille O'Neal (SUA - baschet) 25,5
6. Kevin Garnett (SUA - baschet) 23,9
7. Andre Agassi (SUA - tenis) 22,3, David Beckham (Anglia - fotbal) 22,3
9. Alex Rodriguez (SUA - baseball) 20,7, Kobe Bryant (SUA - baschet) 20,7
Nota: Sumele sunt exprimate in milioane de euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.