Fabrice Fernandes si angolezul Mateus sint ultimii sositi in trupa lui Mircea Rednic.

O seara trista pentru Dinamo. Golurile lui Anderson si Katsouranis le-au taiat visurile europene ciinilor. Dupa meci, Cristi Borcea s-a indreptat spre biroul sau, acolo unde il asteptau oaspetii. In primul rind, francezul Fabrice Fernandes. Mijlocasul lui Beitar l-a impresionat pe Mircea Rednic in dubla pe care alb-rosiii au disputat- o in tururile preliminare ale UEFA contra israelienilor, iar tatonarile au inceput inca de dupa partida.

In jurul orei 2:00, jucatorul a iesit alaturi de Florin Raducioiu si a anuntat ca a semnat pe trei ani si jumatate cu Dinamo. Borcea a mai ramas insa in birou inca o ora, timp in care a rezolvat o noua achizitie. Este vorba de Mateus Galiano da Costa, care a semnat pe patru ani si jumatate. Mijlocasul angolez a fost titular in nationala tarii sale la Campionatul Mondial din Germania, iar tehnicianul dinamovist a vrut sa-l cumpere inca din timpul cantonamentului din Portugalia, dar presedintele de la Gil Vicente, echipa la care activa jucatorul, s-a opus tranzactiei.

De-abia in jurul orei 3:00 dimineata a iesit si Cristi Borcea din birou. "A fost o seara amara pentru noi, cu o eliminare dureroasa. Dar ma bucur ca am pot sa le dau fanilor si o veste buna. Am reusit sa luam doi juca- tori foarte buni, pe care Mircea Rednic i-a dorit foarte mult. Vom merge mai departe, si anul viitor sper sa facem o figura mai frumoasa in Champios League, decit am facut in Cupa UEFA", a spus oficialul dinamovist.

Fernades a si efectuat ieri-dimineata vizita medicala, iar dupa-amiaza a facut primul sau antrenament alaturi de noii sai colegi.

Cine e Fernandes?

Fabrice Fernandes are 27 de ani si evolueaza, in special, pe postul de extrema stinga, putind insa sa joace si in centru. Cariera sa este legata in special de echipa de prima divizie din Hexagon Rennes, pentru care a jucat in mai multe rinduri. De-a lungul timpului a mai trecut si pe la Glasgow Rangers, Fulham, Southampton si Bolton, ajungind, intr-un final, la Beitar Ierusalim. Aici a fost remarcat de Mircea Rednic, iar acum s-a transferat in Groapa, din postura de jucator liber de contract, dupa ce i-a expirat intelegerea cu israelienii.

Cine e Mateus?

Mateus Galiano da Costa (stinga) are 22 de ani si poate evolua pe toate partile liniei de mijloc. S-a afirmat in Angola natala la FC Lixa, de unde a facut pasul spre Europa, la Gil Vicente. A jucat in toate cele trei partide ale Angolei la CM 2006. In total, mijlocasul a jucat de sapte ori pentru tara sa, reusind doua goluri. Se pare ca a fost adus in Stefan cel Mare tocmai pentru a-l inlocui pe Ze Kalanga, acesta iesind din gratiile lui Rednic. "Ar putea sa-i ia locul lui Ze, pentru ca poate juca si pe dreapta. A fost adus pe o suma mica", a spus tehnicianul. "Vreau sa bat Steaua", au fost primele cuvinte ale angolezului la sosirea in Romania.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.