Purtati pe val de atmosfera senzationala creata de cele aproximativ 14.000 de suflete din tribune, ciinii au facut o prima repriza de vis aseara si, cu 1-0 pe tabela, calificarea parea aproape.

Anderson si Katsouranis au adus insa tristetea in Stefan cel Mare. Ciinii au salivat mai mult de o repriza dupa o revansa in fata portughezilor.

Haituiti de acel 0-1 din tur, ciinii lui Rednic nu aveau prea multe optiuni pentru partida de aseara, in afara atacului. Fapt pe care Niculescu si compania aveau sa il constientizeze din primul minut. Asezati temeinic in jumatatea adversa, dinamovistii dau tonul actiunilor ofensive la poarta lui Quim. Principalii responsabili sint Cristea si Niculescu, dar combinatiile pe spatii mici sufera.

De partea cealalta, Fernando Santos a tinut sa-l titularizeze pe Derlei intr-o tripleta completata de Miccoli si Simao, iar cel mai surprins a parut a fi Moti. Fundasul din centrul defensivei dinamoviste a parut deconectat in primul sfert de ora de la miza partidei, iar ezitarile sale au fost repede luate la ochi de fanii alb-rosii. La una dintre ele, cosmarul Miccoli are ocazia sa recidiveze si la Bucuresti, insa acelasi Moti revine si blocheaza. Se joaca alert, Dinamo construies te bine, dar pericolul la poarta portugheza lipseste.

Satul de indeciziile colegilor din ofensiva, Margaritescu incearca pe cont propriu, insa sutul sau de la distanta ramine si el fara rezultat. Minutul 23. Mingea ajunge la Pulhac, fundasul intra in centru si pare ca va trage. Inspirat probabil din casetele cu Hagi, dinamovistul imprumuta ceva din pasele maestrului si i-o ofera unui Munteanu ramas singur cu Quim. Cap de Zmeu nu ezita si anuleaza avantajul obtinut de portughezi in tur.

In grafic, ciinii reduc insa turatiile si doar reflexele de acrobat ale lui Lobont pastreaza scorul. Pauza. In tribune, fanii dinamovis ti isi reevalueaza speran- tele intr-o calificare. Chiar daca pareau cu aripi frinte, vulturii portughezi aveau sa zboare in repriza a doua. Cu ochii pe Miccoli, fundasii lui Dinamo il scapa din marcaj pe Anderson, iar fundasul infige pumnalul cu o lovitura de cap la numai citeva minute de la reluare. Cu garda jos, ciinii se napustesc in atac.

Puriul il arunca in lupta pe Mendy si spera. Degeaba. Katsouranis lamureste lucrurile: tot cu o lovitura de cap, la fix, la obiect, rece precum o executie in direct.

Cristea, titular

Dupa ce in ziua premergatoare meciului s-a vehiculat ca Ze Kalanga va fi folosit din primul minut, in locul lui Adrian Cristea, in cele din urma s-a adeverit varianta propusa de Sport Total, fostul iesean intrind ca titular impotriva lusitanilor. Cristea s-a dovedit a fi in cea mai buna forma de joc la ora meciului, desi era dat incert inaintea partidei, din cauza unei accidentari. Din pacate pentru dinamovisti, mijlocasul de la care se astepta o explozie in joc nu s-a ridicat deloc la pretentiile asistentei, el incercind deseori fara succes executii individuale de efect. De altfel, Rednic l-a si inlocuit cu Ze Kalanga.

Asistenta de seama

Partida cu miza deosebita pentru alb-rosii a atras la stadion intrega conducere dinamovista, in mod inedit, fiind prezenti la meci toti actionarii alb-rosiilor, inclusiv Bagher Karimzadeh, omul care vine foarte rar pe Stefan cel Mare. Pe linga acestia, s-au mai aflat in tribune Bella Kassai, Hagi, care a venit impreuna cu Victor Becali, Victor Piturca, George Paunescu, Ionut Lupescu, dar si politicieni precum Adrian Nastase si Vasile Blaga. Premierul Calin Popescu- Tariceanu nu a mai ajuns la meci, fiind retinut cu treburi in strainatate.

Rednic, suparat pe organizatori

Mircea Rednic intrase deja in febra partidei cu Benfica cu mult inainte de inceperea jocului. Puriul s-a suparat pe angajatii clubului, deoarece acestia nu pusesera in functiune, la capacitate maxima, nocturna de pe Stefan cel Mare, desi mai erau doar douazeci de minute pina la fluierul de start: "Aprindeti odata nocturna, ce asteptati? Sa inceapa meciul?".

Faza dubioasa

In minutul 35 al partidei, tribunele dinamoviste au sarit in aer, dupa ce arbitrul danez Nicolai Vollquartz i-a acordat cartonasul galben lui Ionel Danciulescu pentru simulare, dupa ce acesta, scapat singur pe contraatac, a cazut in fuga sa spre poarta lui Quim. Pe reluari s-a demonstrat clar ca atacantul alb-rosiilor a fost agatat din spate de unul dintre fundasii portughezi, in postura de ultim aparator, decizia corecta fiind eliminare si lovitura libera pentru bucuresteni. Ar fi fost o ocazie buna pentru Claudiu Niculescu sa marcheze pentru 2-0.

Haos la intrare

La mai toate partidele importante, numarul mare de sustinatori provoaca aglomeratii in Stefan cel Mare, insa niciodata n-a fost ca aseara. Toate portile de intrare pe stadionul Dinamo au fost luate cu asalt de miile de fani alb-rosii, cea mai mare invalmasala avind loc prin locurile de acces din dreptul tribunei oficiale. Suporterii l-au apostrofat pe Cristi Borcea pentru proasta organizare, avind o discutie si cu Vasile Turcu pe aceasta tema. Ca de obicei, actionarii ciinilor au promis ca, in curind, vor fi reluate lucrarile de amenajare la arena.

TENSIUNE. Cearta intre Leo si Luizao

Dupa ce Claudiu Niculescu a trimis cu capul mingea in bara, la mijlocul reprizei secunde dintre fundasii Leo si Luisao, intre acestia s-a iscat o cearta, fiecare acuzind lipsa de marcaj la atacantul dinamovist. Duelul dintre cei doi a avut un caracter comic, fiind total dezechilibrat, brazilianul Leo, de aproape doi metri, avind o alonja net superioara in fata colegului sau din defensiva.

MISTER. Caicedo, inca o aminare

Atacantul ecuadorian trebuia sa se intoarca la echipa ieri, insa, din cauza problemelor legate de viza, sud-americanul a transmis ca va ajunge la Bucuresti cel mai devreme simbata: "Darwin a plecat in Peru sa obtina viza pentru Romania. El a avut viza turistica si nu poate sa se intoarca decit in momentul in care primeste viza multipla", a declarat Antonio Sanpietro, impresarul fotbalistului. In mediile dinamoviste se vehiculeaza ideea ca atacantul nu se va mai intoarce.

MARIUS NICULAE: S-a vazut clar diferenta de experienta internationala dintre cele doua echipe. Dinamo a inceput bine, insa nu a avut clarviziunea necesara controlarii jocului pina la sfirsit. Portughezii au demonstrat de ce joaca an de an in Liga Campionilor, pe cind ai nostri mai au ceva de munca. Oricum, a fost o experienta in plus pentru Dinamo."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.