Brazilianul Roberto Carlos (foto stanga) a intrat miercuri seara in Cartea Recordurilor, ca fiind posesorul celui mai puternic sut din lume. In meciul cu Betis Sevilla (din etapa a 26-a a campionatului spaniol, castigat de Real Madrid cu 3-1), "galacticul" a marcat al doilea gol al ehipei sale dintr-o lovitura libera indirecta de la numai opt metri de poarta lui Doblas, viteza mingii sutate de sud-american fiind de 141 km/h!

"Chiar daca ar fi vrut, Doblas nu avea cum sa vada aceasta torpila", noteaza cotidianul "Marca", laudandu-l pe Roberto Carlos pentru modul in care si-a sarbatorit a 300-a prezenta in tricoul lui Real Madrid. "Pentru mine, aceste 300 de partide pentru Real reprezinta o mare satisfactie si cred ca am demostrat ca inca mai pot face fata unei asemenea echipe", a declarat brazilianul pentru sursa citata.

Cotidianul de casa al madrilenilor, "As", saluta la randu-i prestatia lui Roberto Carlos intr-un articol intitulat "Cheliosul fericit, cheliosul bun si cheliosul trist". "As" face trimitere la cei trei fotbalisti fara par de pe "Santiago Bernabeu", Gravesen, Carlos si Ronaldo: cu Betis danezul a fost bun, fundasul a fost fericit, iar atacantul trist deoarece a avut o prestatie slaba, care i-a atras huiduielile publicului.

Ghiuleaua lui Roberto Carlos nu a scapat aprecierilor presei internationale, postul american CNN alocandu-i spatiu amplu in cronica etapei a 26-a din Primera Division. "Nu-mi vine sa cred ca acesta a fost al 300-lea meci pentru Real Madrid. Inseamna ca imbatranesc. Dar nu astea conteaza. Important e ca Real a ajuns la sase puncte in spatele liderului, Barcelona. Nu am stiut ca am inscris cu cel mai puternic sut din istorie. Nu mi-a fost greu sa marchez pentru ca eram la numai opt metri de poarta", este declaratia lui Roberto Carlos de pe siteul CNN.

Bölöni, alaturi de tunarii brazilieni si de sarbul Mihajlovic

Roberto Carlos nu este singurul brazilian care se poate lauda cu suturile sale. Si Dunga sau Branca expediau torpile care-i speriau pe fundasii echipelor adverse, insa in perioada in care evoluau ei nu se faceau masuratori de viteza a mingilor. Mai recent, suturile expediate cu violenta de sarbul Mihajlovic, actualmente jucator la Inter Milano, si traiectoriile pe care le luau baloanele sale au fost studiate la Universitatea din Belgrad. In Romania, posesorul celui mai puternic sut a fost Ladislau Bölöni, stangul sau producandu-i si acum cosmaruri lui Dino Zoff, portarul campion mondial in 1983 fiind invins de actualul antrenor al lui Rennes cu o ghiulea de la aproximativ 30 de metri.