Romania are toate sansele sa organizeze finala Cupei UEFA la fotbal pe hartie

Telenovela demolarii Stadionului "National" si a construirii unuia nou a intrat intr-o noua faza. Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca lucrarile vor costa, in total, 170 de milioane de euro, desi initial suma estimata era de 100 de milioane, iar mai apoi de 120 de milioane de euro. Ce e drept, in noua suma este inclus si pretul unei arene de atletism, care urmeaza sa fie amplasata in locul turnului de parasutism. Potrivit lui Videanu, banii ar fi deja pregatiti, dar nu se poate face nici o miscare pentru ca terenul este in litigiu.

Potrivit ultimelor declaratii ale celor de la Primaria Capitalei, in doua saptamani de la aprobarea bugetului (!?) se va afla numele castigatorului ligitatiei pentru demolarea si reconstruirea stadionului "National" din Complexul "Lia Manoliu". Lupta se da intre Astaldi S.P.A.&J.V Max Bogl si Alpine Mayreder Bau GmbH, ambele oferte depasind valoarea de 400 de milioane de lei si avand termene de executie mai mari de doi ani. Adriean Videanu, edilul sef al Bucurestiului, a anuntat ca pretul total al noului complex sportiv, care va cuprinde si un stadion de atletism de 12.000 de locuri, este de 170 de milioane de euro, cu 70 de milioane mai mare decat suma anuntata intial.

"Construirea unui nou stadion, in Bucuresti, in alta locatie este imposibila. Singura varianta optima care sa respecte exigentele FIFA si UEFA este actualul Stadion National. In Complexul «Lia Manoliu» se vor realiza doua investitii: un stadion specific pentru fotbal cu o capacitate de 52.000 de locuri si unul separat, pentru atletism. Municipalitatea va primi de la Ministerul Transporturilor si terenul unde se afla turnul de parasutism", a spus Videanu, care a mentionat ca stadionul de fotbal nu poate fi modernizat pe structura actuala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.