Internationalul Razvan Cocis s-a transferat ieri de la Serif Tiraspol la Lokomotiv Moscova. Mijlocasul primei reprezentative a semnat un contract valabil pina la data de 1 decembrie 2009, urmind sa incaseze un salariu de doua milioane de dolari pe trei ani

Lokomotiv a platit trei milioane de dolari in schimbul jucatorului.

Dupa lungi perioade de framintari, Razvan Cocis a reusit sa se rupa de Serif Tiraspol, acolo unde simtea deja ca nu-si mai gaseste locul. Dupa ce si-a cistigat locul printre titularii echipei nationale, prin evolutiile la formatia de peste Prut, mijlocasul s-a aratat nemultumit de perspectiva continuarii la Tiraspol.

Primul gind a fost sa ajunga la o echipa puternica din vestul Europei, unde sa se poata afirma cu adevarat. Se pare ca lui Cocis i-au iesit planurile, insa doar pe jumatate. Vestul a ramas inca departe, pentru ca fotbalistul a ales sa semneze pe o perioada de trei ani cu rusii de la Lokomotiv Moscova.

Conducatorii gruparii ruse il vinau de mai mult timp pe fotbalistul roman si au obtinut semnatura acestuia dupa negocieri destul de indelungate. Rusii intimpinau dificultati, pentru ca Serif nu putea renunta cu una cu doua la Cocis.

Cel putin, nu fara citeva milioane de euro. Dovada si faptul ca ofertele care veneau pe numele internationalului roman erau respinse din start, pentru ca oficialii nu se intelegeau la pret.

O motivatie decisiva de a parasi Serif Tiraspol dupa doi ani si jumatate de contract este prezenta in echipa nationala, selectionerul fiind cel care l-a sfatuit sa se orienteze spre o formatie cu pretentii mai ridicate. Cel putin din acest punct de vedere, Cocis pare a fi avantajat, avind in vedere ca Lokomotiv a terminat campionatul trecut pe locul trei si va participa in viitoara editie a Cupei UEFA.

2 ANI...
... si jumatate a jucat Razvan Cocis in tricoul lui Serif Tiraspol.

MOTIVAT. Concurenta cu Loskov
Pentru un post de titular, Razvan Cocis va trebui sa lupte cu Dmitri Loskov, decarul formatiei moscovite. Nascut in 1972, Loskov a venit la Lokomotiv in 1997 si a sustinut, pina in prezent, 251 de meciuri, inscriind 91 de goluri. La nationala, mijlocasul lui Lokomotiv a bifat 23 de prezente, reusind sa marcheze doua goluri.

14 MECIURI...
... a evoluat mijlocasul roman pentru echipa nationala, pentru care a inscris un gol.

In umbra lui Spartak

Una dintre superputerile fotbalului din Rusia, Lokomotiv Moscova, a fost infiintata in anul 1923 sub numele de Clubul Revolutiei din Octombrie. In 1931 isi schimba numele in Kazannska, denumirea actuala adoptind-o in 1936. In perioada sovietica, Lokomotiv nu a cistigat nici un titlu de campion al URSS, insa, a triumfat de doua ori in Cupa, in 1936 si 1957.

In 2002, Lokomotiv este clubul care opreste hegemonia lui Spartak Moscova, cistigind primul titlu de campioana, succes repetat in 2004. De asemenea, a mai cistigat Cupa Rusiei in 1996, 1997, 2000 si 2001.

Cea mai buna performanta europeana este atingerea semifinalelor Cupei Cupelor in doua sezoane consecutive, 1997 si 1998. Sezonul trecut, Lokomotiv a terminat pe locul al treilea, dupa TSKA si Spartak, astfel incit are asigurata participarea in sezonul viitor al Cupei UEFA.

In prezent, echipa moscovita este antrenata de fostul selectioner Anatoli Bisovet, presedinte fiind un alt ex-selectioner, Yury Semin.

Vedeta echipei este Marat Izmailov, din lot mai facind parte jucatori ca Sennikov, Loskov, Sytchev si Bilyaletdinov, internationali rusi, elvetianul Yakupovici, italianul Pelizzoli, brazilienii Fininho si Celestinho sau bielorusul Gurenko.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.