Nemtii sint renumiti pentru lipsa lor de ospitalitate, dupa ce le-au lasat flaminde anul trecut pe italiencele de la Sassari.

Apropiata confruntare dintre 1 FC Nürnberg si Oltchim Rimnicu Vilcea a ascutit si mai mult divergentele dintre conducerile celor doua echipe. Conflictul inceput acum mai bine de sapte luni, dupa suspendarea Roxanei Gatzel, care semnase cu ambele echipe este aproape sa atinga punctul culminant.

Nemtii sint recunoscuti pentru zgircenia si lipsa lor de ospitalitate, iar Oltchim nu va fi prima echipa care va simti pe propria piele pina unde pot sa ajunga gazdele.

Italienii de la Sassari Citti dei Candelieri au reclamat anul trecut conditiile oferite de germani, precum si ostilitatea afisata de conducerea celor de la Nürnberg, cind cele doua formatii s-au intilnit in primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Atunci, peninsularele s-au plins de faptul ca au primit portii reduse de mincare si ca au fost tratate cu raceala. Ceea ce se intimpla acum depaseste, insa, orice masura.

Lipsiti de orice fel de scrupule, nemtii profita de faptul ca vor gazdui primul meci, astazi, la ora 20:00, si recurg la un intreg arsenal in acest razboi psihologic. Constienti ca pornesc cu sansa a doua in partida care conteaza pentru prima mansa a turului patru in Cupa Cupelor, oficialii clubului german sfideaza limitele bunului simt prin tot ceea ce fac. In premiera, ei au refuzat sa ofere unei echipe adverse cazare in localitate si le-au pregatit fetelor noastre un hotel la 20 de kilometri de oras.

Tot pentru prima data, nemtii au anuntat ca nu vor organiza nici un banchet dupa incheierea meciului. Aceste amanunte nu par, totusi, sa-l sperie pe antrenorul Gheorghe Tadici. "Nu le voi face jocul celor de la Nürnberg, iar, din punctul meu de vedere, antrenorul Herbert Muller nici nu exista", a spus Tadici.

Au ajuns la destinatie

Oltchim Rimnicu Vilcea a plecat in cursul diminetii de ieri spre Nürnberg, unde a ajuns la orele amiezii. Fetele lui Gheorghe Tadici au calatorit cu avionul pe distanta Sibiu - München, iar de aici au fost luate de un autocar si cazate la hotelul NH, aflat la Erlangen, un orasel situat la aproximativ 20 de kilometri de locul unde se va disputa meciul.

FAVORITE. Rulmentul are prima sansa

Reprezentanta noastra in Cupa EHF, Rulmentul Brasov, intilneste astazi, de la ora 19:00, pe teren propriu, echipa spaniola Itxako Estella. Partida conteaza pentru optimile de finala ale acestei competitii.

Gruparea iberica este constituita pe scheletul a patru foste internationale romance. Portarul Ildiko Barbu, Petronica Fedorneac, Alina Jula si Cristina Mihai se anunta adversare de temut pentru trupa pregatita de Mariana Tirca, dar brasovenii considera ca echipa lor porneste cu prima sansa. Ardelencele, care au dat lovitura in turul trecut depasind FCK Handbold, isi doresc o victorie clara astazi.