Arbitrul elvetian caruia nu i-a mers cronometrul la meciul cu Danemarca va fi observator la returul dintre Dinamo si Benfica.
La Euro 2000, arbitrul pentru care romanul Nicolae Grigorescu obisnuia sa ridice steagul la competitiile importante, Urs Meier, acorda nationalei un penalty in ultimul minut al meciului cu Anglia. Gol Ganea, si Romania mergea mai departe la turneul final. Trei ani mai tirziu, elvetianul contrazicea sabloanele natiei sale, prelungind cu patru minute meciul dintre Danemarca si Romania, din preliminariile Euro 2004, timp in care gazdele reuseau sa egaleze si sa lase reprezentativa tricolora sa dribleze butoanele la telecomanda. A urmat un intreg scandal national.

Microbistii au blocat mailul lui Meier cu mesaje pline de injuraturi, presa a dezvoltat pe spatii largi teoria conspiratiei, iar la Cluj s-a tras la tinta intr-un manechin imbracat intr-un costum de arbitru. Pina si echipa vrajitoarelor microbiste s-a revoltat si a profitat de scandal pentru a-si face PR, anuntind ca prin magie va face ca arbitrul ,,sa-si piarda suflul si sa nu mai poata fluiera niciodata’’. A luat pozitie si Mircea Sandu, dar a fost amendat de UEFA pentru tupeu, ulterior scapind doar cu o mustrare, in timp ce Meier nu a primit nici o sanctiune. Ba, dimpotriva, a condus meciuri la fel de importante.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.