Seara de miercuri, in care ciinii au disputat partida cu Benfica, in Cupa UEFA, a fost una de cosmar pentru Ze Kalanga. Introdus in repriza secunda, mijlocasul a fost schimbat dupa doar 18 minute.

Acest lucru l-a distrus psihic pe fotbalist, ieri, jucatorul gindindu-se sa nu se mai prezinte la antrenamente. Extrema a luat legatura cu impresarul sau si i-a spus acestuia ca se simte umilit.

Pentru Ze Kalanga, partida cu Benfica trebuia sa fie cea mai importanta de la sosirea lui in Stefan cel Mare. Practic, mijlocasul a evoluat nu numai in fata suporterilor dinamovis ti, dar si a conationalilor sai. In afara comunitatii extrem de numeroase de angolezi din Portugalia, meciul a fost transmis si in tara sa natala. Din pacate pentru Ze, ceea ce se anunta a fi o sarbatoare, s-a transformat intr-un cosmar.

Totul a inceput in minutul 63. Introdus pe teren in locul accidentatului Pulhac, mijloca- sul a fost folosit doar 18 minute, si apoi a fost schimbat. Nu a fost vorba de vreo accidentare, ci de nemultumirea lui Mircea Rednic fata de prestatia elevului sau. "A gresit toate pasele. Nu a fost concentrat", a tunat antrenorul la final. Ieri, Kalanga nu isi revenise din socul celor intimplate.

Extrem de necajit, jucatorul de culoare a luat legatura impresarul si, pe un ton stins, i-a spus acestuia ca se simte umilit: "Toata Angola s-a uitat la acest meci. Oamenii asteptau sa-l vada si, cind colo, uitati-va ce a iesit. Dati-va seama cum se simte el in aceste momente. Nu comentez alegerile antrenorului, poate a fost o schimbare de tactica, insa, pentru el a fost un cosmar. Daca nu il mai vor, sa spuna si sa-l lase sa plece", a declarat procuratorul Cornel Teodorescu, omul care l-a adus pe Ze in Romania.

Impresarul a vorbit si despre starea in care se afla jucatorul: "Cum sa se simta? Umilit. E darimat psihic, nu stie ce sa mai creada. Toata presa din Portugalia a scris despre el numai de bine si, cind colo, s-a intimplat ce s-a intimplat". Teodorescu a spus ca, ieri, fotbalistul nu stia ce sa faca in legatura cu viitorul sau la Dinamo: "Nu cred ca se va prezenta la antrenament. Deocamdata, nimic nu este sigur. Probabil la Dinamo sint alte interese la mijloc si atunci ar trebui lasat sa plece".

Urmarit de ghinioane

Ziua de miercuri a fost una cu ghinion pentru Ze Kalanga. In afara evolutiei mai putin reusite, in partida cu Benfica, angolezul si-a mai pierdut si telefonul mobil, iar mai apoi, in avion, jucatorului de culoare i s-a facut rau. A fost nevoie de interventia doctorului Batineanu, pentru ca fotbalistul sa-si revina. Pina la urma, Ze Kalanga a aterizat cu bine in Romania.

RAGOS SAVULESCU (actionar Dinamo):" E adevarat ca si pe mine m-a dezamagit evolutia lui Ze Kalanga, insa consider ca deja s-a trecut peste aceasta problema, iar lucrurile vor reveni la normal."

Ar putea fi amendat

Neintelegerile dintre Ze Kalanga si Mircea Rednic au inceput chiar din debutul anului. Atunci, angolezul a intirziat opt zile la reunirea lotului, asta spre nemultumirea totala a antrenorului dinamovist. Fotbalistul s-a aparat spunind ca nu i-a fost data viza pentru sotia sa, iar din acest motiv nu a putut ajunge la timp.

Totusi, tehnicianul din Stefan cel Mare a declarat ca Ze nu va scapa fara amenda, insa a lasat sa se inteleaga ca, in cazul in care se va comporta bine pe viitor, este posibil sa renunte la sanctionarea pecuniara pentru elevul sau. Cum acest lucru si-a gasit raspunsul ieri, subiectul amenzii pare sa revina in actualitate. Cum Ze Kalanga a declarat ca nu va accepta in ruptul capului o amenda mare, sint sanse ca intre african si clubul Dinamo sa se produca o ruptura iremediabila.

MIRCEA REDNIC (antrenor Dinamo): Ze Kalanga m-a dezamagit. A gresit toate pasele, a lasat spatii si nu ne-a ajutat cu nimic. Sint suparat. E si normal, pentru ca am pierdut aiurea un meci pentru care am muncit mult."

Cupidon-ul Miccoli

Dupa ce l-a criticat si ironizat din cauza surplusului de greutate, presa portugheza lauda la unison prestatia italianului Fabrizio Miccoli, autorul singurului gol al meciului de pe Da Luz. "In ziua Sfintului Valentin, Miccoli a fost Cupidon-ul care a tras cu sageti in inimile celor care iubesc Benfica", a scris site-ul echipei din Lisabona, in vreme ce cotidianul Correio da Manha a titrat: "Golul Sfintului Miccoli a salvat Benfica la final". "Miccoli l-a ajutat pe antrenorul Fernando Santos sa nu simta pamintul cutremurindu-se", a scris Record, cu referire la declaratiile facute, inaintea partidei, de directorul general al lui Dinamo, Cristi Borcea.

Dinamo, pragmatica

Cotidianul lusitan "O Jogo" considera ca Dinamo a jucat "intr-o formula pragmatica, cedind teren Benficai, dar asteptind mereu greselile gazdelor pentru a lansa contraatacuri. Romanii au evoluat foarte compact, au inchis bine spatiile si, cind Benfica a aparut periculos in fata portii, Bogdan Lobont a anulat tentativele de a marca ale oamenilor lui Fernando Santos".

Jurnalistii portughezi considera ca rezultatul mentine sansele de calificare pentru Dinamo, dar apreciaza drept modesta evolutia lui Claudiu Niculescu, care nu si-a confirmat statutul de cel mai bun marcator din Cupa UEFA.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.