Dinamo joaca diseara cu Benfica, de la ora 22, in direct la TVR 1, in prima mansa din 16-imile de finala ale Cupei UEFA

"Cainii" revin dupa 17 ani in primavara europeana si par mai decisi ca oricand sa treaca mai departe, chiar daca din urna capilor de serie le-a fost scos in cale cel mai puternic adversar cu putinta, Benfica Lisabona. Dupa o pauza de jocuri oficiale de aproape trei luni, nimeni nu stie exact cum se va prezenta un Dinamo care in toamna anului trecut a spulberat tot ce i-a iesit in cale, incheind sezonul pe locul intai, la un avans incredibil de 13 puncte fata de a doua clasata. Teoretic, echipa lui Rednic ar trebui sa fie mai puternica decat in tur, fiindca, fara sa cedeze nici un jucator in aceasta vacanta, s-a intarit cu Lobont si Balace, cei doi fiind singurii trecuti pe lista UEFA din cei sase fotbalisti sositi in "Groapa".

Jucatorii, conducatorii si antrenorul Mircea Rednic s-au declarat optimisti in toata perioada de pregatire ca pot trece de Benfica, desi au admis ca, pe hartie, echipa lusitana porneste in aceasta dubla confruntare cu prima sansa. Cu patru internationali portughezi in lot, Simao Sabrosa, Nuno Gomes, Petit si Quim, care au contribuit la mijlocul saptamanii trecute la victoria nationalei in fata Braziliei, cu 2-0, cu doi greci foarte buni, Katsouranis si Karagounis, si cu Rui Costa la final de cariera, Benfica este un nume greu in fotbalul european, atat ca palmares, cat si ca buget, fiind inclusa in primele 20 dintre cele mai bogate grupari din lume.

La toate acestea se adauga si un public extrem de numeros si de atasat de echipa, plus ca vine din Liga Campionilor, de unde a fost eliminata in ultima etapa, intr-o grupa din care au mers mai departe Manchester United si Celtic Glasgow. Totusi, Mircea Rednic nu pare speriat de argumentele in favoarea portughezilor, iar asta s-a vazut la primul antrenament efectuat de "caini" in Portugalia, luni seara, pe Stadionul "Nacional". Antrenorul dinamovist le-a tinut un speech jucatorilor inainte de inceperea sedintei de preg


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.