Partida pe care Sahtior o disputa astazi impotriva francezilor de la AS Nancy are o semnificatie aparte pentru Mircea Lucescu, care se afla pe banca minerilor de mai mult de o mie de zile.

Reputatul tehnician roman a facut un bilant al mandatului sau pe banca ucrainenilor si si-a fixat noile obiective. Ciprian Marica este anuntat ca titular in echipa minerilor, iar Razvan Rat este suspendat.
Mircea Lucescu a aniversat pe 11 februarie, cu numai trei zile inainte de partida cu AS Nancy din Cupa UEFA, o mie de zile de cind se afla pe banca tehnica a lui Sahtior Donetk.

Il Luce a facut un bilant al acestei perioade intr-o discutie pe site-ul oficial al gruparii ucrainene, in care a punctat realiza rile si obiectivele viitoare ale mandatului sau. "Am stiut, de cum am primit oferta, ca Sahtior trebuie adusa la un nivel de top. Trebuia sa tinem piept lui Dinamo Kiev, echipa care a facut istorie in fotbalul sovietic si ucrainean", explica Il Luce.

"Am hotarit sa intinerim echipa, chiar daca asta presupunea ca rezultatele nu vor veni imediat. Am colaborat excelent cu patronul Rinat Ahmetov, cu care am lucrat cot la cot pentru a ne atinge obiectivele. In prezent, Sahtior este una dintre cele mai tinere echipe europene", declara Mircea Lucescu.

Dincolo de trofeele cistigate, antrenorul minerilor considera ca una dintre cele mai mari realizari ale sale este cresterea valorii jucatorilor. "Fotbalisti ca Lastuvka, Marica, Elano, Matuzalem sau Tymosciuk sint doriti de marile cluburi europene, fapt care dovedeste calitatea muncii depuse de noi la Sahtior. Pe de alta parte, ne preocupa viitorul echipei, al regiunii si al fotbalului ucrainean, asa ca nu am incetat sa promova m jucatori tineri, ca Sust, Cigrinski sau altii", explica Mircea Lucescu, care si-a fixat si principalele tinte pentru viitor. "Mi-as dori sa jucam pe un stadion nou si sa-l ajut pe patronul Rinat Ahmetov sa obtina performant e din ce in ce mai mari", a incheiat Il Luce.

Palmares remarcabil
Site-ul lui Sahtior aminteste citeva dintre performantele obtinute de mineri sub comanda lui Mircea Lucescu, care a fost instalat pe banca tehnica pe 18 mai 2004.

De atunci, Sahtior a cistigat doua titluri de campioana consecutiv, o cupa si o supercupa si a participat de doua ori in Liga Campionilor, reusind sa invinga, in premiera, o echipa italiana.

Critica sistemul pro-Kiev
Mircea Lucescu considera ca principala problema externa cu care s-a confruntat Sahtior a fost, si continua sa fie, influenta pe care o are in fotbalul ucrainean Dinamo Kiev.

"Nu este usor sa schimbi un sistem creat sa ajute o singura echipa, Dinamo Kiev. Sahtior n-a beneficiat niciodata de ajutorul altora pentru a cistiga o competitie. Imi doresc sa fie aceeasi lege pentru toti. Daca pierd, vreau sa stiu ca am pierdut in fata unui adversar mai puternic, nu pentru ca acesta a fost ajutat", a declarat Il Luce.

Marica este optimist
Atacantul roman al lui Sahtior Donetk crede in sansele echipei sale de a se califica in optimile Cupei UEFA. "Nu exista meciuri usoare in aceasta competitie. Partida cu Nancy este foarte importanta pentru noi si cred ca putem ajunge in optimi, chiar daca adversarul pe care-l intilnim este foarte puternic", a declarat Ciprian Marica.

Razvan Rat, in vizita
Rat si Brandao, suspendati, vor vizita astazi mai multe scoli din Donetk. Cei doi fotbalisti ai minerilor vor imparti elevilor ciocolata si postere cu echipa cu ocazia zilei de Sf. Valentin.

SUSPENDARE. Ogararu nu, Mitea da
George Ogararu nu face parte din lotul deplasat de Ajax la Bremen, pentru derby-ul saisprezecimilor de finala cu Werder. Fundasul lancierilor este suspendat din cauza cumulului de cartonase galbene.

Henk ten Cate, antrenorul lui Ajax, care se confrunta si cu absentele lui Davids (fara drept de joc), Emanuelson, Vermaelen si Grygera (accidentati), l-a convocat pe Nicolae Mitea dar, cel mai probabil, atacantul roman va fi rezerva.

INEDIT. Situatie delicata pentru Tamas
Gabriel Tamas a fost convocat de antrenorul lui Celta Vigo pentru confruntarea de miine seara cu fosta sa echipa, Spartak Moscova, care l-a imprumutat la Vigo pina la sfirsitul sezonului, spaniolii avind prima optiune de achizitionare a fostului dinamovist.

AVANTAJ. Tottenham, fara griji in optimi
Gruparea londoneza este singura echipa calificata, deja, in optimile Cupei UEFA. Tottenham ar fi trebuit sa joace miine, in saisprezecimi, impotriva lui Feyenoord, dar clubul olandez a fost descalificat de UEFA din cauza violentelor provocate de suporteri la meciul cu Nancy din faza grupelor.

Forul mondial a hotarit ca englezii sa joace direct in optimi, acolo unde vor intilni cistigatoarea dintre Braga si Parma.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.