Veteranul Daniel Apostu a facut minuni in poarta lui HC Minaur, care a invins pe Steaua cu 34-33.

Goalkeeper-ul de 41 de ani a evoluat pentru tricolori la doua Europene si la un Mondial. Eroul baimarenilor a fost la un pas sa fie dat afara din echipa acum doua luni, dupa un conflict cu fostul antrenor. Victoria maramuresenilor a fost adusa la ultima faza a meciului, cind Vijbovski a inscris dintr-o aruncare de la 9 metri.

Cele 60 de minute ale meciului dintre HC Minaur si Steaua tocmai expirasera, dar maramuresenii mai aveau de executat o ultima aruncare de la 9 metri. Surprinzator, golgeterul lui Minaur, Yan Vijbovski, a catapultat mingea in poarta stelistului Stefan Laufceag, si a decis soarta partidei, cistigata de baimareni cu 34-33.

Eroii gazdelor au fost, alaturi de Vijbovski, portarul Daniel Apostu si extrema Alexandru Sabou. La finele partidei, ucraineanul Vijbovski a fost luat in brate de colegi, iar sarbatoarea putea sa inceapa in aclamatiile celor aproape 3.000 de fani ai lui HC Minaur, in timp ce stelistilor nu le venea sa-si creada ochilor ceea ce au trait.

Dincolo de golul care a scris istoria meciului, maramuresenii ii datoreaza foarte multe portarului Daniel Apostu, fostul international care a avut 22 de interventii salutare in fata adversarilor.

Nu mai conteaza ca, in urma cu doua luni, Apostu a fost la un pas sa fie indepartat de echipa, dupa un conflict cu fostul sau antrenor. Nu, azi si-a luat revansa, si el este eroul.

Si probabil ca sefii clubului maramuresean se felicita inca si la aceasta ora pentru inspiratia de a-l fi pastrat in lot, renuntind in schimb la tehnicianul Vlad Caba. "Cind ne-am intors de la Suceava, dupa un meci pierdut cu cei de la Bucovina, am fost chemat si mi s-a comunicat ca nu mai este nevoie de mine si ca, in ultima instanta, mi se da un post de antrenor secund la juniori. In aceeasi situatie erau si Petre si Adi (n.r. - Petre Pop, respectiv Adi Popovici), dar nimeni nu intelegea de ce noi sintem facuti vinovati pentru tot ce se intimplase", rememoreaza Apostu.

Din fericire, au intervenit colegii de echipa si, in scurt timp, toti jucatorii s-au solidarizat cu Daniel Apostu, iar antrenorul Caba a parasit Baia Mare.

Credincios de felul lui, portarul maramuresean marturiseste ca obisnuieste adesea sa mearga la biserica si ca apeleaza de fiecare data la sprijinul divinitatii: "La meciul cu Steaua mi-am facut cruce de mai multe ori si iata ca Domnul m-a ajutat. Oricum, era pacat sa pierdem sau sa facem egal, fiindca am fost mai buni decit ei".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.