Dan Petrescu, antrenorul Unirii Urziceni, a acceptat un dialog despre fotbalul romanesc. El crede ca Liga I a devenit puternica, dar ca Steaua si Dinamo sint victime sigure in Cupa UEFA. Bursucul condamna atitudinea publicului vizavi de tricolori.

Sport Total: Cum decurge pregatirea de la Coverciano?

Dan Petrescu: Merge bine, incerca m sa punem la punct relatiile de joc, avind in vedere faptul ca sint 12 jucatori noi in echipa. Conditiile sint excelente si am intilnit adversari puternici, care ne-au pus probleme.

Are Unirea forta necesara pentru a se bate la primele locuri?

Acum trebuie sa ne mentinem in Liga I, dar, anul viitor, obiectivul va fi altul. Vom incerca o clasare cit mai buna, poate chiar o cupa europeana. Multi nu cred, dar, in scurt timp, Unirea va deveni o forta pe prima scena fotbalistica.

In comparatie cu anii trecuti, competitia interna a devenit mai puternica?

Da, se constata un progres evident. Evolutiile bune ale echipelor noastre in cupele europene au ridicat nivelul campionatului si au ambitionat alte echipe pretendente la un loc care sa le asigure prezenta in Cupa UEFA.

Ce sanse acordati echipelor noastre in Cupa UEFA?

Ambele vor avea o misiune foarte grea, daca nu, imposibila. Sevilla este favorita cu Steaua, desi nu este in cea mai buna forma. La ora actuala, este una dintre cele mai bune echipe din lume. Dinamo are ceva mai multe sanse, pentru ca Benfica nu se compara cu Sevilla, dar ramine o forta. Marele dezavantaj al echipelor noastre il reprezinta lipsa jocurilor oficiale.

Ce parere aveti despre publicul echipei nationale?

Chiar nu inteleg aceasta atitudine ostila fata de nationala. Si pe vremea noastra ne mai apostrofa publicul, desi nu duceam lipsa de rezultate. Nu inteleg, de exemplu, cu ce a gresit Contra fata de nationala. Il cunosc de mult si stiu ca este un profesionist, un jucator muncitor, care da totul pe teren. Fanii echipei nationale trebuie sa inteleaga ca nu sintem campioni mondiali, sa-i batem pe toti. Sint convins ca a venit vremea sa fim mai patrioti. Eu cred ca publicul bucurestean trebuie recucerit, nu neaparat educat.

Nu revine pe gazon
In cantonamentul de la Coverciano, Dan Petrescu nu a ezitat sa intre pe teren intr-un meci amical, dind impresia ca duce dorul gazonului. Antrenorul spune, insa, ca nu este tentat de o eventuala revenire in iarba: "Am intrat, pentru ca nu ieseau jucatorii la numar (ride), si nu puteam sa stric eu partida. Nu se pune problema sa revin. Am ales calea antrenoratului, iar jucatorul Dan Petrescu este in trecut. Vreau sa se vorbeasca despre antrenorul Dan Petrescu".

APRECIERE. Saluta succesul Nasului
Antrenorul Unirii crede ca alegerea lui Mircea Sandu in Comitetul Executiv al UEFA este un real cistig pentu fotbalul din Romania. Bursucul spera ca beneficiile cooptarii presedintelui FRF in structurile forului continental sa se vada, in primul rind, in atitudinea arbitrilor. "Este un succes clar si un cistig pentru fotbalul nostru. Sper ca echipa nationla sa nu mai fie defavorizata de arbitri, sa nu se mai greseasca impotriva noastra, ca pina acum", a comentat Dan Petrescu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.