Cu gindul la partida cu Rapid, Dan Alexa afirma ca Poli arata un plus in joc odata cu venirea pe Bega a lui Karamian, Omoduemuke si Matei. Totodata, capitanul banatenilor a facut referire si la eventuala retragere a lui Cosmin Contra de la echipa nationala, despre care spune ca ar fi o pierdere grea. Alexa a marturisit ca victoriile din meciurile amicale nu pot fi concludente pentru violeti.

Sport Total: Dupa stagiul din Italia, ati intrat pe ultima suta de metri in ceea ce priveste pregatirea. La ce nivel crezi ca se afla Poli in acest moment?

Dan Alexa: Greu sa ma pronunt, pentru ca numai partidele oficiale ne pot arata unde sintem. Venim dupa doua cantonamente total diferite, in care am acumulat atit la capitolul fizic, cit si la cel tehnico-tactic. Imi doresc sa fie altfel decit in trecut, cind am inceput prost sezonul. Vreau sa incepem bine si sa terminam la fel.

Cum arata din teren Poli, sezonul 2007?

Prin achizitiile facute, ma refer la Omoduemuke, Karamian si Matei, cu siguranta sintem mai puternici. Matei m-a impresionat in amicale, are mult poten- tial, si consider ca poate ajuta mult echipa.

Echipa a terminat neinvinsa in cele sapte partide de verificare disputate pina in prezent...

Poate fi un lucru bun, dar nu este un barometru. Poti sa pierzi amicalele si sa cistigi tot, in campionat. Este neconcludent, mai ales ca am evoluat atit cu adversari puternici, cit si mai slab cotati. Ne sta gindul doar la prima partida oficiala, cea cu Rapid.

Apropo de Rapid, inca nu se stie cu certitudine unde veti disputa partida. Aveti vreo preferinta anume?

Pentru noi, conteaza mai putin. In schimb, giulestenii vor incerca sa gaseasca un stadion unde sa se simta cit mai bine, pentru a fi in avantaj. Oriunde se va juca, insa, eu sper sa obtinem un rezultat favorabil.

In alta ordine de idei, fostul tau coleg de la Dinamo, Cosmin Contra, intentioneaza sa nu mai vina la nationala dupa ultimele evenimente...

Sint la curent cu tot ce s-a intimplat. Nu trebuie sa uitam ca el reprezinta un jucator exponential pentru Romania, si, de cite ori a jucat, a facut-o bine. Este pacat ca este injurat, si cred ca absenta sa ar fi o mare pierdere pentru nationala.

Mesaj pentru granzi
Alexa nu a uitat ca, atit Steaua, cit si fosta sa echipa, Dinamo, au programate, in aceasta saptamina, partide importante in Europa, si a tinut sa le transmita acestora incurajari: "Chiar daca vor intilni adversari dificili, am incredere ca ambele pot trece mai departe. Au acumulat destula experienta pe plan european, si nu au de ce sa se teama".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.