Dincolo de diplomatia antrenorului trupei din Ghencea, se pare ca sistemul 4-3-3 va fi aplicat in ambele manse cu ibericii. Lipsita de Dica, Steaua incearca sa gaseasca alte calitati pe care sa si le puna in valoare pentru ca deznodamintul meciurilor cu Sevilla sa-i fie favorabil.

Partida de pe 15 februarie a inceput atunci cind Dica s-a lovit si Steaua a trebuit sa-si caute alta formula de joc pentru a-si putea pune in valoare atuurile. Si, cum Gigi Becali anuntase ca Steaua trebuie sa joace mai ofensiv, cele doua lucruri s-au pliat perfect si pe gindirea lui Oli. Asa ca, antrenorul scolit la Coverciano vrea ca forta grupului sa salveze Steaua in situatiile delicate, odata cu iesirea lui Dica din schema, ros-albastrii nemaiputind sa se bazeze pe executiile sale deosebite.

Si de aici a rezultat acel 4-3-3, pe care stelistii nu l-au mai folosit decit in deplasarea de la Galati, acolo unde au avut 14 ocazii clare, dar au si incasat doua goluri, plecind invinsi. Ceea ce aduce in plus formula de joc cu trei atacanti este, evident, o mai mare presiune ofensiva. Cu doi oameni lipiti de tusele terenului, cel mai probabil Nicolita si Vali Badea, spatiile din defensiva celor de la Sevilla s-ar mari, sau, daca fundasii lor laterali, Daniel Alves si Dragutinovic, nu vor sta aproape de extremele noastre, vom cistiga benzile terenului.

La mijlocul terenului, lucrurile ar putea sa nu fie tocmai in regula pentru echipa noastra, atita vreme cit, cel putin teoretic, vor fi trei mijlocasi ros- albastri contra celor patru ai spaniolilor. Aici intervine cheia acestui sistem, unul care, jucat extrem de bine, poate fi atit de elastic, incit sa devina unul eminamente defensiv atunci cind cele doua extreme coboara la mijlocul terenului, formula de joc devenind, din 4-3-3, 4-5-1.

Badea si Nicolita au viteza necesara pentru a trece de adversarii lor directi, pentru a centra, dar si pentru a se replia in timp util atunci cind mingea este in posesia adversarilor. Una dintre problemele pe care Steaua le-ar putea intimpina este distanta dintre linii, un joc grupat reducind efortul pe care oamenii de pe benzi l-ar face pentru a-si ajuta ofensiva sau pentru a urca in atac.

Show marca Vali Badea
Steaua a disputat simbata un meci amical cu echipa antrenata de Costel Pana, CSM Rimnicu Vilcea, aceasta fiind ultima partida inainte de confruntarea cu spaniolii de la Sevilla. Desi terenul nu a fost unul propice jucatorilor cu o tehnica mai buna, in speta ai Stelei, ros-albastrii s-au impus, pina la urma, cu scorul de 3-0. Golurile au fost inscrise de Vali Badea (dreapta) (60 si 77) si Paraschiv (90).

Jucatorul care a impresionat a fost atacantul adus de la Vaslui si care a dus, prin golurile sale, Steaua in Liga Campionilor, Badea. Virful pare a-si fi regasit forma de anul trecut, el fiind laudat de antrenorul Cosmin Olaroiu pentru cele doua goluri si pentru efortul depus in teren.

APARAREA CONTRA ATAC
Odata cu refacerea lui Kanouté, Goian si Ghionea vor trebui sa dea piept cu unul dintre cei mai puternici atacanti din Primera Division. In ciuda masivitatii sale, Kanoute este mobil, el facind culoare pentru Luis Fabiano si pentru mijlocasi. Zonele predilecte pentru atacurile spaniolilor sint spatiile dintre fundasii centrali si cei laterali ai adversarilor, precum si benzile terenului. Stancu si Petre Marin trebuie sa fie foarte atenti la infiltrarile mijlocasilor spanioli.

MIJLOC CONTRA MIJLOC
Linia noastra mediana va avea mult de alergat pentru a face fata celor patru mijlocasi spanioli. Mai laboriosi, mai tehnici, cei de la Sevilla au dezavantajul, in faza ofensiva, numit Poulsen, cel care nu prea participa la constructie. Maresca, insa, apare foarte bine in fata portii, cele doua goluri din finala de anul trecut a Cupei UEFA stind marturie. Noi aveam oarecum dezechilibrate flancurile, Paraschiv facind mai putin bine faza ofensiva, in timp ce Cristocea, pe cea defensiva.

ATAC CONTRA APARARE
Daca pe partea stinga a noastra viteza lui Vali Badea nu e una superioara celei a lui Daniel Alves, in dreapta, lucrurile se schimba. Nicolita poate trece de Dragutinovic, un fundas mai robust, care e si destul de dur in interventii. Thereau va avea de luptat cu Javi Navarro si cu Escude, doi fotbalisti care se completeaza, primul puternic, al doilea agil. Mingile directe, printre ei, sint cele care-I pun in dificultate, iar siretenia lui Thereau ar putea da roade in cazul in care ar primi asemenea baloane.