Doua dintre cele mai galonate echipe masculine, HC Minaur si Steaua, se confrunta la Baia Mare, in derby-ul etapei a XVI-a din Liga Nationala. O remiza sau un eventual esec i-ar scoate pe militari din cursa pentru titlu, in timp ce gazdele au nevoie de victorie pentru a prinde o cupa europeana. TV Sport transmite in direct meciul, astazi, de la 11.00.

Handbal Club Minaur si Steaua se intilnesc azi, de la ora 11:00, la Baia Mare, in cel mai interesant meci al etapei a XVI-a. Partida constituie un derby si prin prisma cartilor de vizita detinute de cele doua cluburi, dar si prin miza si orgoliile care sint puse in joc.

Steaua este de departe cel mai galonat club din handbalul masculin, avind un palmares absolut impresionant. Militarii au cucerit de doua ori Cupa Campionilor Europeni, in anii 1968 si 1977, iar pe plan intern a stabilit un veritabil record, cistigind titlul national de 27 de ori si Cupa Romaniei de sase ori.

De partea cealalta, HC Minaur, primul club exclusivist de handbal din tara noastra, se poate lauda cu doua Cupe IHF, obtinute in 1985 si 1988, dar si cu doua titluri nationale si cu cinci victorii in Cupa Romaniei.

In prezent, situatia este putin diferita, astfel ca partida care se va disputa astazi poate fi considerata vitala pentru ambele formatii. O eventuala remiza sau un esec ar putea compromite obiectivul ambelor echipe, motiv pentru care nimeni nu concepe un alt rezultat in afara victoriei.

Steaua ocupa in prezent locul secund in Liga Nationala, fiind la trei puncte in spatele liderului, HCM Constanta si este obligata sa cistige pentru a ramine in cartile luptei pentru titlul national.

Nici Minaur nu isi poate permite sa piarda vreun punct, in caz contrar riscind sa se indeparteze de lupta pentru un loc care i-ar permite sa evolueze din sezonul viitor in cupele europene. Baima- renii au avut un sezon destul de slab si se claseaza abia pe locul opt, cu 14 puncte.

Asteapta de sase ani
Echipa masculina cu cele mai multe titluri nationale, Steaua, nu a mai cistigat campionatul de exact sase sezoane. Ultima performanta de acest gen a militarilor s-a inregistrat in 2001, cind bucurestenii au cucerit eventul. De partea cealalta, Baia Mare a cistigat ultimul sau titlu in 1999, cind a dat lovitura si in Cupa Romaniei.

Revine Csepreghi
Oficialii baimareni sustin ca interul Alexandru Csepreghi va putea sa evolueze impotriva Stelei, chiar daca s-a confruntat cu probleme de sanatate in ultimul timp. Csepreghi, care va implini 20 de ani la inceputul lunii viitoare, este unul dintre jucatorii de baza ai lui HC Minaur, iar evolutiile sale reusite din tur l-au propulsat in lotul echipei nationale, pentru care a si evoluat la Trofeul Carpati.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.