Echipa de Cupa Davis a Frantei conduce Romania cu 2-0 in etapa inaugurala a Grupei Mondiale, dupa ce Pavel a trecut pe langa o mare surpriza in disputa cu Grosjean
De mai bine de un deceniu, Andrei Pavel mentine de unul singur echipa de Cupa Davis a Romaniei in elita mondiala, adunand puncte in fata rivalilor, desi de foarte multe ori acestia erau mult mai bine cotati. Din pacate, varsta si-a pus din ce in ce mai mult amprenta pe evolutiile "Cneazului", asa cum s-a intamplat si ieri, cand a cedat in fata vulpoiului Sebastien Grosjean, cu 6-4, 7-5, 3-6, 1-6, 2-6, la capatul unui meci de patru ore! Din pacate, mult mai tanarul Victor Hanescu, revenit dupa o accidentare de sase luni, n-a rezistat in fata lui Richard Gasquet si a cedat cu 5-7, 2-6, 2-6, Franta detasandu-se la scorul general, cu 2-0.

"Vom face o mare surpriza", spunea optimist Andrei Pavel dupa tragerea la sorti a meciurilor din intalnirea de Cupa Davis dintre Franta si Romania, in ciuda previziunilor specialistilor, care dadeau echipa gazda ca mare favorita. Si chiar daca unii credeau ca afirmatia "Cneazului" a fost doar una de complezenta, ieri, veteranul echipei noastre a tinut sa demonstreze ca este pus pe fapte mari. Intrat increzator pe terenul arenei din Clermont-Ferrand dupa infrangerea lui Victor Hanescu, "executat" rapid in numai 93 de minute de Richard Gasquet, cu 7-5, 6-2, 6-2, Pavel a inceput foarte bine si a castigat primul set dupa un breack superb pe serviciul celui mai experimentat jucator al gazdelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.