Victor Piturca a analizat in linii mari jocul primei reprezentative in partida cu Moldova si spune ca a fost un antrenament reusit al elevilor sai. Selectionerul este de parere ca, dupa anularea partidei cu Italia, lipsa de motivare si de concentrare au dus la relaxarea tricolorilor in jocul de miercuri. Piti nu crede ca intentia lui Contra de a se retrage este reala si ii cere acestuia sa dea dovada de profesionalism.

Sport Total: Ati tras deja concluziile primului meci din acest an?

Victor Piturca: Nu am analizat inca toate aspectele jocului disputat miercuri, dar pot sa spun ca sint multumit de testul pe care l-am efectuat. A fost un examen util, un antrenament pe care ma bucur ca l-am putut face.

Ati remarcat o lipsa de concentrare in exprimarea jucatorilor?

Eu am incercat in zilele de dinaintea partidei sa-i mentin concentrat i, insa una e sa te gindes ti ca vei infrunta Italia si altceva sa astepti un meci cu Moldova. Eu sint multumit ca am putut gasi un adversar. Se putea si mai rau, adica puteam sa avem doar o perioada de prega tire, fara sa jucam.

Credeti ca absenta celor trei, Chivu, Rat si Plesan, a contat in jocul nationalei?

Nu cred. Am avut o a doua repriza destul de buna, iar la pauza am facut multe schimbari pentru a vedea cit mai multi jucatori. Nu depindeam neapa- rat de anumite nume.

Au fost suparati jucatorii dupa manifestarile publicului de pe stadionul National?

Nu. De ce sa fie suparati?! Doar Contra a fost apostrofat si e regretabil, insa publicul a taxat atit greselile lui, cit si declaratiile dintre el si Ogararu de dinainte.

Contra a declarat dupa meci ca a fost tentat sa renunte la nationala, dupa ce a fost huiduit. Ce parere aveti?

Eu nu cred asa ceva. Oricum, un jucator profesionist nu renunta la echipa nationala, in momentul in care este apostrofat de public. Se mai intimpla si astfel de episoade.

Ati urmarit amicalul dintre Olanda si Rusia?

Sigur ca da. Olandezii nu m-au surprins cu nimic. Formeaza aceeas i echipa puternica, ce poate sa invinga pe oricine. E un motiv in plus sa avem grija si sa luam in serios confruntarea din prima vara.

"Le va trece"

Dincolo de jocul slab, partida cu nationala Moldovei a adus un nou conflict intre un fotbalist al nationalei si suporteri. Dupa ce Mutu a fost injurat in Ghencea, la partida cu Belarus, acum a venit rindul lui Cosmin Contra. Afectat de tratamentul aplicat de fani, Gurita a declarat la finalul intilnirii ca s-a gindit sa renunte la tricoul primei reprezentative.

"Nu stiu daca jucatorii sint suparati. Daca sint, cu siguranta le va trece", a comentat, calm, directorul general al FRF, Ionut Lupescu. Acesta nu crede ca episodul va duce la exilarea nationalei in provincie: "Nu s-a gindit nimeni la asa ceva. Cu certitudine, insa, nationala este mult mai iubita in afara Bucurestiului". Nici Tamas nu a scapat de apostrofarile publicului, acesta fiind fluierat la pauza, motiv pentru care, dupa meci, a parasit stadionul printre primii.

"S-a exagerat"

George Ogararu nu vrea sa mai comenteze deloc pe seama neconvocarii lui la echipa nationala si nici sa raspunda in vreun fel declaratiilor lui Cosmin Contra. "Cred ca am spus destul pina acum. Nu vreau sa dau amploare acestui asa-zis scandal, pentru ca deja s-a ajuns prea departe. Legat de cele spuse de Cosmin Contra, consider ca s-a exagerat din nou. Eu nu m-am referit la el, ci la faptul ca, mergind pe principiul selectionerului, sint si alti jucatori au gresit in meciuri amicale, insa ei au fost chemati in continuare la lot. Nu intelegeam de ce doar in cazul meu se folosea acest principiu, atita vreme cit nu eram singurul", a incheiat jucatorul lui Ajax.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.