Managerul general al campioanei Germaniei, Bayern München, l-a criticat dur pe francez, care a anuntat ca doreste sa faca o reforma in Liga Campionilor. Ales la data de 26 ianuarie in functia de presedinte al UEFA, dupa ce a reusit sa se impuna in fata suedezului Lennart Johansson, aflat de 28 de ani in fruntea forului european, Michel Platini a fost criticat pentru prima data.

ACUZE. Francezul a anuntat ca actualul sistem de disputare a Ligii Campionilor trebuie modificat, dorindu-si in mod special ca echipele mici sa aiba o sansa in fata marilor puteri din Europa. Concret, Platini sugereaza ca echipele clasate pe pozitiile 4 in campionatele puternice sa evolueze in Cupa UEFA, iar locurile ramase vacante sa fie ocupate de formatii din tarile mici. Contestatarii acestei idei nu au ramas datori, iar managerul general al lui Bayern München, Uli Hoenes, l-a criticat dur pe Platini.

"Daca Platini a fost ales, este ca 80% din voturi au venit de la tarile mici din Europa de Est. A fost foarte usor sa le convinga sa-l voteze. A facut multe promisiuni, dar consider ca reforma sa in cazul Ligii Campionilor privind favorizarea echipelor mici in detrimentul celor mari este o idee proasta", a declarat Hoeness.