Gheorghe Tadici isi motiveaza echipa, apelind la o tactica ce nu da gres. Tehnicianul vorbeste adesea despre noi achizitii, care nu-l intereseaza de fapt, determinindu-le pe fete sa dea totul pe teren. Antrenorul a mobilizat-o pe Ionela Gilca, afirmind ca vrea sa o transfere pe suedeza Sara Holmgren.

La finele anului 2005, imediat dupa ce nationala feminina a Romaniei obtinea argintul mondial la Sankt Petersburg, conducerea lui Oltchim dezvaluia faptul ca intentioneaza sa cladeasca o mare echipa la Rimnicu Vilcea. Selectionerul Gheorghe Tadici si majoritatea tricolorelor au constituit tintele unei campanii de transferuri fara precedent, incununate cu succes. Totusi, la scurt timp dupa aceasta reusita, au aparut si circotasii, care se intrebau in ce masura va putea tehnicianul sa struneasca un lot format din supervedete.

In ciuda lor, dupa aproape un an petrecut la Rimnicu Vilcea, Tadici si jucatoarele sale au reusit sa formeze o echipa de club care defileaza in Liga Nationala si in cupele europene, in timp ce paparazzi duc lipsa de subiecte. Dar cum a reusit selectionerul sa determine un grup de handbaliste de top, fiecare cu pretentiile, cerintele si cu felul ei de a fi, sa vorbeasca o limba comuna? Raspunsul este mult mai la indemina decit s-ar putea crede.

Recunoscut pentru intransigent a si severitatea sa, antrenorul a izbutit sa se faca in- teles si apreciat de jucatoare si, cel mai important, a reusit sa se impuna, fara a le stirbi acestora personalitatea. Este adevarat, a beneficiat si de increderea si sustinerea sportivelor, succes obtinut in mare parte ca urmare a performantei de la Sankt Petersburg.

Nu in ultimul rind, vulcanicul tehnician a apelat la pedagogie pentru a-si motiva juca toarele, de cite ori situatia o impunea. Si a dat dovada de un tact de care poate putini il credeau in stare. A vorbit in citeva rinduri despre noi transferuri, care nici macar nu-l intereseaza. Punct ochit, punct lovit, caci, ajunse sa se confrunte cu spectrul nedorit al pierderii unui post de titulara, fiecare handbalista s-a mobilizat.

Un exemplu foarte bun este dat de Ionela Gilca, pivotul care a traversat o scurta perioada nefasta. Sesizi nd acest aspect, Tadici a vorbit despre intentia sa de a realiza transferul suedezei Sara Holmgren, exact pe postul lui Gilca. A fost iarasi o reusita totala. Ionela a iesit rapid din letargie, impresioni nd la toate capitolele, atit in campionat, cit si in cupele europene, iar in prezent este golgetera Ligii Nationale.

Tinteste Liga Campionilor
De curind, Gheorghe Tadici a vorbit din nou despre posibilele transferuri de jucatoare. "E posibil ca la vara sa facem citeva transferuri, dar deocamdata nu spun mai multe. Oricine vrea performanta se gindeste sa se intareasca, mai ales cind se profileaza o participare in Liga Campionilor", a incheiat Tadici cu un aer misterios.

Fara titulare
La scurt timp dupa ce a semnat cu Oltchim, Gheorghe Tadici a marturisit ca va ramine credincios principiului sau, dupa care se ghideaza si la echipa nationala. Tehnicianul a afirmat ca, indiferent de nume, nici o jucatoare nu va avea asigurat postul de titulara.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.