Umbra Italiei a domnit peste meciul cu Moldova. Nu neapa rat Nesta, Zambrotta sau Donadoni, ci Filippo Raciti, politistul a carui ucidere la Catania a luat Romaniei amicalul de vis. Jucatorii celor doua formatii au intrat pe teren imbracati in tricouri negre, cu o minge alba pe piept, pe care se putea citi "Stop violentei in fotbal".

Tricolorii au tinut sa comemoreze in acest fel vinerea insingerata din Serie A care, pentru noi, a avut ca repercusiuni anularea partidei de la Siena impotriva campioanei mondiale. Fotbalistii romani si moldoveni au afisat si un banner imens, cu mesajul: "Nu huliganilor pe stadioane, da suporterilor adevarati", iar fotografii s-au grabit sa imortalizeze momentul. Apoi s-a tinut si un minut de reculegere in memoria lui Filippo Raciti, politistul ucis de ultrasii sicilieni, moment in care spectatorii prezenti s-au ridicat in picioare si au aplaudat.

Totul sub privirile multumite ale lui Doru Viorel Ursu, seful Comisiei de Disciplina, venit sa supervizeze desfasurarea evenimentelor, si ale lui Olimpiodor Antonescu, seful Jandarmeriei. Doi oameni care, cel putin teoretic, ar trebui sa aiba grija ca evenimentele din Peninsula sa nu se intimple si la noi.