Primul meci al anului a adus si cel dintii succes, insa intilnirea cu Moldova nu a fost una concludenta pentru selectioner, dupa un joc in care tricolorii s-au menajat. Mutu si Mazilu au salvat impresia. Publicul bucurestean nu s-a dezis de vechile obiceiuri, taxind prin huiduieli prestatia modesta a nationalei

Cu toate ca a incercat sa-si pastreze elevii concentrati in fata unui meci cu o echipa modesta, precum cea a Moldovei, se pare ca Victor Piturca nu a reusit sa-i motiveze indeajuns pe tricolori. Cazuti din visul amicalului cu Italia, tricolorii au intrat pe teren fara prea mult chef sau, cel putin, relaxati, in ciuda declaratiilor razboinice de dinaintea partidei.

Prima ocazie care i-a zgiltiit pe romani a fost sutul lui Frunza din minutul sapte. Replica a venit, insa, prompt de la Mutu care, din lovitura libera, nu a gasit spatiul portii. De departe, cele mai mari probleme ale primei reprize le-a avut goalkeeper-ul Danut Coman, care s-a aratat nesigur in minutul 15, cind a prins o minge in doi timpi, repetind gestul si in minutul 28, cind a respins in fata balonul sutat de moldoveni.

Jocul tricolorilor a parut inghetat undeva la mijloc si impiedicat in apararea aglomerata a oaspetilor. Doar sarjele de pe dreapta ale lui Florentin Petre au mai salvat impresia. Faza cea mai interesanta a primei parti a fost tot creatia Piticului de la TSKA Sofia. Petre l-a servit pe capitanul de ieri, Mutu, care a incercat sa-i centreze subtil lui Marica, fara rezultat insa. Al doilea mitan a adus si mai multa plictiseala, dupa ce selectionerul a trimis pe teren o formatie pe jumatate schimbata.

Cu toate ca au dominat jocul, prestatia tricolorilor nu s-a ridicat la asteptarile asistent ei. Sclipirile de moment le-a oferit tot Briliantul, care l-a luat la tinta pe goalkeeper-ul moldovean, in minutul 70. Spre final a venit si izbavirea: goluri Mazilu si Mutu si actiunea Moldova a avut un happy-end. Per total, un meci fara istoric si fara remarcati, la care publicul, venit sa vada un spectacol de dupa-amiaza, a taxat prin huiduieli prestatia modesta a tricolorilor.

Petre Marin, aplaudat
Fanii prezenti la meci nu au fost foarte multumiti de evolutia elevilor lui Victor Piturca. La finalul primei reprize, pe drumul spre cabine, fanii le-au reprosat tricolorilor evolutia slaba in fata unui adversar modest. In partea a doua, fluieraturile s-au inmultit, fiind stopate doar de deschiderea scorului. Singurul jucator roman care a fost realmente ovationat la iesirea de pe teren a fost stelistul Petre Marin, aplaudat de toata lumea, pina cind a intrat la vestiare.

SPION. Boerman: "Romania nu ajunge usor la poarta'
Marco van Basten, selectionerul Olandei, si-a trimis un om in Romania pentru a descifra jocul elevilor lui Piturca. Hans Boerman, ajutorul lui Van Basten, n-a parut prea speriat de prestatia tricolorilor. "Cred ca Romania nu ajunge prea usor in fata portii, iar apararea e una a unei echipe normale. Mutu e un jucator bun, dar care dispare mult din joc. El e insa capabil de lucruri uimitoare", a sintetizat Boerman.

ADRIAN MUTU: "Daca am fi jucat cu Italia, ar fi fost cu adevarat un test util, pentru ca am fi stiut unde sintem. Sint multumit de joc si ma bucur ca am marcat. Multumesc publicului, care m-a aplaudat si m-a apreciat. Imi pare rau de reactia la adresa lui Contra."

IONUT MAZILU:" Se pare ca publicul n-a prea avut rabdare. Nu e normal ca, dupa citeva pase, sa ne huiduie. Eu as vrea sa jucam pe Giulesti."

VIOREL FRUNZA:" Daca Romania evolueaza asa si cu Olanda, nu are nici o sansa."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.