Oficialii clubului Poli Timsoara s-au intalnit cu reprezentanti ai gruparii din Serie A, AC Fiorentina, pentru a stabili un program de parteneriat intre cele doua formatii. Astfel, directorul executiv al banatenilor, Gheorghe Chivorchian, si vicepresedintele Emil Rosianu au fost primiti la sediul clubului din Florenta de catre directorul sportiv Pantaleo Corvino si administratorul delegat Sandro Mencucci, pentru a discuta detaliile unui astfel de parteneriat.

Se pare ca oficialii timisorenilor au fost convingatori in tratativele cu italienii, deoarece acestia s-au aratat foarte interesati de o colaborare cu Politehnica. Gheorghe Chivorchian a declarat ca s-a discutat si despre organizarea unui meci amical intre cele doua formatii. "Administratorul delegat al Fiorentinei si ceilalti reprezentanti ai clubului italian s-au aratat interesati de propunerea noastra. O sa facem o scrisoare de intentie si ramane sa vedem, in functie de calendarul echipelor, cand putem organiza un meci la Timisoara, poate chiar o cupa . Trebuie sa tinem cont de toate datele", a precizat Chivorchian.

Vicepresedintele lui Poli, Emil Rosianu, a dat mai multe detalii despre parteneriatul cu formatia la care evolueaza atacantul Adrian Mutu, precizand ca se vor putea efectua schimburi de experienta intre jucatorii si antrenorii celor doua formatii. "Am stabilit sa pornim o colaborare cu Fiorentina, in domeniul schimbului de experienta intre antrenori, un eventual schimb de fotbalisti si meciuri amicale. Va fi o colaborare stransa, iar programul partidelor amicale va fi stabilit pe parcurs", a spus Rosianu, care a precizat ca cei de la Fiorentina si-au amintit de Poli, cand a jucat amicalul cu Juventus, italienii fiind impresionati de atmosfera de la Timisoara.

"Cei de la Fiorentina au fost bucurosi ca ne-am intalnit, ei ne-au remarcat de la meciul nostru cu Juventus. Au fost incantati atunci ca au vazut 40.000 de spectatori in tribune, imbracati in alb-violet. Au spus ca atunci cand vor veni la Timisoara vor face un meci mai bun decat Juventus", a adaugat Rosianu.
Daca parteneriatul dintre Poli si Fiorentina va fi perfectat, acest lucru ar insemna pentru banateni o noua lovitura de imagine. De asemenea, suporterii timisoreni sunt incantati de aceasta tentativa a oficialilor, cunoscut fiind faptul ca o mare parte a fanilor banateni sunt simpatizanti ai echipei italiene. Unul dintre liderii galeriei lui Poli a declarat ca suporterii Fiorentinei au fost un model pentru "peluza" timisoreana, pe la jumatatea anilor 90.