Kanal D pretinde ca a preluat optiunile unu si patru din contractul Telesport-LPF pentru campionatul intern de fotbal, in timp ce TVR se considera proprietara contractului

Kanal D, post tv care va incepe sa emita din 18 februarie, a anuntat ieri ca a ajuns la un acord cu Telesport, detinatoarea drepturilor tv pentru Liga 1, sa transmita meciuri in direct pentru urmatorul an si jumatate. Suma acestei tranzactii se pare ca este de aproape cinci milioane de euro. Postului public, care detinea optiunile, i-a fost reziliat contractul pentru ca n-a virat la timp un ordin de plata din 10 ianuarie 2007.

Telesport si Kanal D au confirmat, ieri-dimineata, ca s-au inteles asupra urmatoarei perioade pentru optiunea unu si patru, dupa ce Horatiu Nicolae, bossul Telesport, mai avusese unele runde de discutii cu Antena 1, Realitatea TV si Boom. Optiunea unu inseamna ca postul care si-a castigat acest drept poate alege ce meci sa transmita din etapa, iar optiunile urmatoare revin televiziunilor care au negociat pozitia urmatoare. in concluzie, Kanal D va transmite cel mai interesant meci al etapei. "Confirm ca am semnat cu Kanal D din doua motive: primul pentru ca TVR n-a mai platit, iar al doilea - m-au convins garantiile financiare oferite de Kanal D. Ultimul argument e valabil pentru ca de trei ani am avut nenumarate probleme de neseriozitate in ceea ce priveste plata a mai multor posturi de televiziune", ne-a spus Horatiu Nicolau.

Cernat va fi amfitrionul unei emisiuni de cinci ore

"Cel mai important meci al etapei va fi difuzat duminica seara, in cadrul unui program sportiv de aproape cinci ore, gazduit de Cosmin Cernat", au anuntat, ieri, reprezentantii trustului Dogan. TVR contesta rezilierea contractului, invocand ca in contract nu se prevede anularea acestui angajament pentru intarzierea platilor. "Sunt uluit de modul in care a ales Telesport sa procedeze in acest caz. Este evident ca nu se pot face astfel de abuzuri numai din rea-vointa" a declarat Tudor Giurgiu, presedintele TVR. (…)


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.