In perioada 9-11 februarie, la Clermont-Ferrand, Franta si Romania se intalnesc in primul tur al Grupei Mondiale din cadrul Cupei Davis. Pana acum, cele doua echipe s-au intalnit de sapte ori, iar romanii s-au impus doar o singura data. Din pacate, nici de aceasta data romanii nu sunt creditati cu sanse prea mari de victorie.

Domnule Nastase, avem vreo sansa in confruntarea cu francezii?

Nu stiu ce sa spun, pentru ca nu i-am vazut pe baieti jucand. Pe hartie, francezii sunt favoriti, dar mergem acolo sa jucam. Ce, pentru ca Olanda este mai buna la fotbal decat Romania, nu ar trebui sa mai intram pe teren?

Cine este cel mai periculos adversar?

Richard Gasquet. Este cel mai in forma jucator. L-am urmarit la Australian Open, unde a facut meciuri foarte bune. A fost invins cu greutate de Robredo, care este totusi numarul sase mondial.

Ati jucat o data impotriva lui Guy Forget, actualul capitan nejucator al Frantei. Cum l-ati caracteriza?

Am evoluat impotriva lui cand acesta avea 16 ani. Era la Roland Garros si abia incepuse sa joace in circuitul profesionist, asa ca nu am ce sa spun despre el. Dar vad ca a facut echipe bune de Cupa Davis. Sa nu uitam ca a dus echipa pana in finala de la Paris, pierduta pana la urma in fata rusilor. Oricum, ei nu au probleme in alcatuirea unei echipe, ca au multi jucatori.