Nationala de fotbal a Romaniei va juca, azi, pe fostul „23 August", de la ora 17.00, in direct la TVR 1, cu reprezentativa basarabeana, ai carei jucatori evolueaza numai in campionate din fostul bloc sovietic
In locul unei echipe nationale clasate pe locul doi in lume, cum este Italia, Romania va infrunta in aceasta dupa-amiaza o selectionata care ocupa locul 85 in clasamentul FIFA, la un punct in spatele Omanului!

Echipa tarii vecine este codasa Grupei C de calificare la Euro 2008, cu un punct dupa patru meciuri. Unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei antrenate de Igor Dobrovolski este atacantul lui CFR Cluj, Viorel Frunza, omul care a adus ultimul rezultat laudabil al basarabenilor, obtinut in vara lui 2003, scor 1-0 in fata Austriei, atunci cand a inscris singurul gol. Cea mai categorica victorie a fost obtinuta in fata Pakistanului, scor 5-0, iar cea mai drastica infrangere - in fata Suediei, scor 0-6. In total, din lotul basarabean fac parte 11 stranieri, dintre care cei mai bine cotati sunt, pe langa Frunza (CFR Cluj), Serghei Covalciuc (Spartak Moscova) si Stanislav Ivanov (FC Moscova). Selectionerul Igor Dobrovolski a fost component al selectionatei Uniunii Sovietice care a castigat titlul olimpic la JO de la Seul in 1988.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.