Chad Dawson (23-0-0, 15 KO) a intrat in posesia centurii cu diamante duminica, sub ochii propriilor suporteri in Florida, SUA, detronindu-l pe Thomasz Adamek (31-1-0, 20 KO) dupa 12 reprize de foc. Americanul are 90 de zile la dispozitie, incepind din data de 23 martie, pentru a perfecta o partida in care sa isi apere titlul. In ziua aceea, va fi stabilit challengerul sau obligatoriu la finalul meciului dintre Adrian Diaconu si Rico Hoye, intilnire la care sint asteptati aproximativ 12.000 de spectatori la Centre Bell din Montreal.

"Dawson este foarte rapid, apreciaza bine distanta fata de adversar, loveste in combinatii si se deplaseaza perfect pe ring, dar cred ca pot invinge prin KO", a spus Adrian, rom

"Daca Adrian invinge, cel mai probabil meciul de titlu va avea loc in SUA, dar nu excludem varianta ca intilnirea sa aiba loc la Montreal", a declarat Cristian Ganescu, reprezentantul Interbox. El a apreciat ca Dawson este cel mai puternic dintre campionii celor patru versiuni importante, la categoria semigrea.

Americanul este constient de acest lucru, declarind ca principalul sau obiectiv in acest moment este de a-i intilni pe ceilalti detinatori ai centurilor cu diamante, pentru a unifica titlurile, primul vizat fiind englezul Clinton Woods, campionul IBF. Daca Dawson se intelege cu Clinton, atunci Diaconu va mai astepta inca 90 de zile pina la meciul vietii sale.

Totusi, exista sanse minime pentru ca acest lucru sa se intimple. Managerul lui Dawson crede ca acesta a disputat meciuri prea dificile in ultima perioada si ar fi riscant din punct de vedere al conditiei fizice sa continue in acelas i ritm si sa intilneasca inca un campion mondial, o partida cu un aspirant la titlu fiind mai convenabila.

KO in 56 de secunde!

Laila Ali, fiica fostului pugilist Mohammed Ali, si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, dupa ce a invins-o, simbata, la Johannesburg, prin KO in prima runda pe Gwendolyn O'Neil, din Guyana. Pugilista in virsta de 29 de ani si-a trimis adversara la podea dupa doar 56 de secunde din prima repriza a unui meci programat sa se desfasoare pe durata a zece runde.