Suporterii agresivi vor fi sanctionati cu interzicerea accesului pe stadioane inca de la prima abatere, odata ce ordonanta privind violenta in sport va fi modificata, conform noilor prevederi propuse de catre Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.
"Vrem sa introducem cat mai multe norme care au avut succes in Anglia, Germania si Franta. Vrem ca suporterii violenti sa fie obligati sa se prezinte la sectiile de politie pe timpul meciurilor", a precizat seful Statului Major al Jandarmeriei Romane, generalul de brigada Olimpiodor Antonescu. Celelalte schimbari propuse de IGJR sunt asigurarea pazei in interiorul arenelor si salilor de sport de catre personal specializat, angajat de cluburi, dotarea stadioanelor cu camere video, amenajarea a cel putin doua cai de evacuare si prezenta unui procuror in tribune la partidele cu grad mare de risc. Acesta ar urma sa ia in evidenta persoanele sanctionate si sa le interzica accesul la meciuri in 48 de ore. "Este foarte important ca legea sa prevada ca aruncarea unei petarde este infractiune, si nu contraventie", a mai adaugat generalul Antonescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.