Cristian Danalache a reusit o tripla in meciul cistigat de UTA in fata rusilor de la Lokomotiv Moscova, scor 3-2. Nici unul dintre cei doi tehnicieni nu a mizat pe garnitura de baza, in ambele formatii facindu-si loc si jucatori care au sanse mai reduse sa se numere printre titularii echipelor la care joaca.

Aradenii au condus cu 2-0 si au practicat un fotbal echilibrat, viguros si spectaculos.

UTA s-a impus in prima partida a cantonamentului din Antalya, invingind gruparea rusa Lokomotiv Moscova, cu scorul de 3-2. Antrenorul aradenilor, Marius Lacatus, a ramas consecvent noului sistem 4-4-2, incepind meciul intr-o formula alcatuita din jucatori care au sanse mai mici sa inceapa meciurile din retur in prima garnitura. Astfel, Mirne, care se anunta a treia varianta pentru postul de portar, dupa mult mai titratii Tudor si Hutan, a evoluat din primul minut, avind in fata o linie de fundasi formata din Balan, Tudose, Balint si Vasiljevic.

Desi in tur, cu exceptia lui Tudose, toti ceilalti au fost titulari de drept, in a doua parte a sezonului, ei vor avea concurenti redutabili pe posturile pe care joaca. Balan si Vasiljevic se vor duela cu ex-dinamovistii Mihut si Pascovici, in timp ce Balint va concura cu Rusu si Pascovici, care poate evolua si ca stoper. In linia mediana, Lacatus a trimis pe teren patru fotbalisti de nationalitati diferite, Hidisan, singurul rom

In atac, Danalache a facut pereche cu tinarul Lucian Todea, recent transferat de la Lotus Baile Felix. Partida a inceput in nota de dominare a aradenilor, elevii lui Lacatus conducind cu 2-0, prin reusita lui Danalache. Rusii au redus din diferenta, dar cei care au inscris din nou au fost tot ara- denii, din penalty, prin acelasi Danalache. Cu aceste reusite atacantul adus in vara de la Otopeni se anunta un contracandidat serios pentru Simion, Apostu si Edson.

MARCEL CORAS (director sportiv):" Am avut o partida dificila, pe un teren greu si cu o echipa buna, formata din jucatori tineri, foarte promitatori. Fotbalistii nostri au fost mai obositi, dupa un drum lung, cu trenul si dupa ce am schimbat doua avioane. Acest lucru s-a vazut pe final, cind rusii au revenit in joc."

Invinsi de coreeni

Dupa victoria in fata lui Lokomotiv, UTA a pierdut cel de-al doilea amical al zilei in fata coreenilor de la Daegu Dragons, scor 0-1. Marius Lacatus a trimis in teren urmatoarea formatie: Tudor - Mihut, Rusu, Chirita, Pascovici - Andrade, C. Todea, Varga, Anca (Simao) - Apostu, Edson (Danalache). Portughezul Edson a parasit terenul accidentat, dupa ce a suferit o contractura musculara, dar, din cite se pare nu este nimic grav. Miine, elevii lui Marius Lacatus au programat un alt meci amical, in compania ungurilor de la Honved Budapesta, principiul rotatiei urmind a fi din nou pus in aplicare.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.